18.11.05

Ny Beta fra Google : Google Base
Læg selv "hvad som helst" ind i Google, hvis du synes det mangler..
Almindelige mennesker og mindre virksomheder kan indsende deres data via et interaktivt brugerinterface. Større virksomheder kan overføre XML-data.
Der spores lidt usikkerhed om, hvad meningen egentlig er fra Googles side. "The overall goal seems to be put this tool out there and see what people make of it" siger Danny Sullivan fra Search Engine Watch. Noget af indholdet vil kunne genfindes via Google, Google Local eller Froogle - hvis det skønnes relevant
Google Base -beta
Googleblog om Google Base
Danny Sullivans artikel

Poking at Google Base - Gary Price

1 kommentar:

Jens Guld sagde ...

Jeg googler hver dag og det bliver jeg ved med, men jeg er pinligt klar over at Google vil afløse Microsoft som det firma, jeg elsker at hade. Derfor melder jeg mig ikke ind under de andre googleske faner såsom Google Base. Der er en gammel regel, læg dig ikke i en andens hånd.

Mens vi er ved digitale hadedyr, se lige hvad SONY pt har gang i:
http://www.wired.com/news/privacy/0,1848,69601,00.html?tw=wn_tophead_2
http://www.sysinternals.com/blog/2005/10/sony-rootkits-and-digital-rights.html
og
http://hack.fi/~muzzy/sony-drm/
Der er i skrivende stund en ultrakort forklaring af sagen på
http://www.piratgruppen.org/

De pågældende uheldige CD'er er vistnok kun produceret og solgt i USA, så vi behøver ikke at gå i panik (jeg selv er kommet mig over mit hjerteslag) men jeg vil mene, at vi og de centrale biblioteksinstanser fremover må kræve at CD'er og DVD'er ikke har problemer af denne art og at de firmaer og brancheorganisationer, vi forhandler med, garanterer dette og påtager sig det fulde økonomiske ansvar.

Det der især slog mig var, at SONY skider højt, flot og fisende på deres kunder. OK, det har jeg sådan set vidst i nogle år og jeg har med flid ikke købt deres grej, men at det var kommet til den slags, som teenagere knaldes for, tog mig med bukserne nede.