4.11.05

Daglignettet.
Helsingør Biblioteks Net Timen er for et par dage siden blevet opdateret med et nyt modul om brug af nettet til dagligdags opgaver.
Det kan godt være, at det er for længe siden, jeg sidst har undervist, men opgaver og quizzer forekommer mig at være alt for lette - for absolut absolutte nybegyndere. Mon Helsingør har testet på nogle brugere, inden de gik i luften?


Net timen: Daglignettet

1 kommentar:

Vivi Larsen sagde ...

Det nye modul Daglignettet er et kursus for begyndere, så det er faktisk meningen, at det skal være let. Vi har testet Daglignettet på brugere i 2 omgange, og en del har svært ved at styre rundt på en hjemmeside samtidig med, at de skal lære informationssøgning.

Vi er helt klar over, at der også findes mange trænede brugere af internettet, der kunne have brug for e-læring om informationssøgning på et højere niveau. Derfor arbejder vi på et kursusmodul om mere avanceret internetsøgning.

Daglignettet kan bruges hjemmefra, som et minikursus i internetsøgning, men kan også bruges til at understøtte bibliotekernes internetkurser for begyndere. Enten som de øvelser kursisterne skal lave eller som eksempler underviseren trækker frem. For de let øvede kan Daglignettets Favoritsider bruges som afsæt til selv at øve sig i at finde svar på hverdagsspørgsmål på nettet.

Hensigten med NetTimen er at lave e-læring, der gør borgerne mere informationskompetente:
NetTimen vil lære borgerne, at finde det de leder efter på nettet – give et url-beredskab,
blive bedre til at finde de gode sider på nettet, og være kritiske overfor det, de finder.
Vores udfordring i NetTimen er, at lave e-læring om informationssøgning, som er let, overskueligt, appetitvækkende, learning by doing, selvinstruerende og casebaseret.

NetTimen v. Søren Nicolaisen, Jette Eriksen og Vivi Larsen
Helsingør Kommunes Biblioteker