Instant Message: Gaim og Trillian
En vovet påstand: Mens alle unge under 30 i dag ved hvad Instant Message er og i høj grad benytter det som dagligt kommunikationsmiddel, aner de fleste bibliotekarer over 30 ikke hvad det er, bruger det ikke og har måske et nedladende forhold til det. Ville det ikke svare til at bibliotekerne i 1960'erne ikke ville installere telefoner, fordi disse blev brugt af unge til flirt, tant og fjas? En mulig fremtidig undskyldning kunne være at der er for mange slags (Windows og Yahoo fx), som ikke kan snakke sammen. Den undskyldning gælder ikke: Trillian og Gaim har løst de problemer. Lad høre hvis nogle biblioteker eksperimenterer med dem eller lignende. Bemærk at man jo kan starte med at bruge det internt, fx til online-møder.
25.11.05
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
1 kommentar:
Først tror jeg lige, vi skal korrigere tidsopfattelsen, vi er mange over 30, der er næsten lige så teknologivante, som dem under.
Når det er sagt, så handler diskussioner om formålet med teknologier altid om fantasi og kreativitet. Mobiltelefoner er måske historiens bedste eksempel på en teknologi, der ved brugernes kreativitet har fundet anvendelse langt ud over den tiltænkte.
Messenger kan opfattes som en plage, men faktum er, at messaging bliver brugt kreativt på mange måder, som designerne ikke havde tænkt over.
Selv foretrækker jeg langt messenger frem for mobil til korte beskeder; jeg behøver ikke at svare med det samme. Ift. mail er messenger ofte en meget nemmere måde at få filer transporteret. Jeg arbejder med udvikling, hvor små kodestumper flyver frem og tilbage mellem to eller flere deltagere. I forhold til at stå og glo på den samme skærm er det meget mere konstruktivt - specielt da når vi ikke er i samme by.. eller land.
Det er muligt, at tingene stadig bevæger sig i mulddyrstempo i Vestjylland, men hos mig er mobilen allerede optaget og mailboksen allerede fuld. Hvad jeg i den situation har behov for er øjeblikkelig udredning, ikke flere uløste tråde.
Send en kommentar