16.5.07

Klæder skaber bibliotekarer - eller?

Jeg faldt over en ny blog med et forfriskende skarpt indhold:
Library Revolution - the Library Status Quo Must Go!
Emily Clasper er bibliotekar," computer geek" og arbejder i et folkebibliotekskonsortium i Suffolk County, NY.
Hun skriver om bibliotekarens image:
If you’re so concerned about the perception the public has of librarians and libraries, then stop proving it true. I you don’t want to be seen as a dowdy old lady, then don’t dress like one. Especially when you are out representing yourself, your organization, and your profession at a professional function.
As I walked around the conference today, I was struck (once again!) by the severity of the fashion violations that were everywhere. I half expected that the convention center was about to be ambushed by the What Not To Wear fashion police. No such luck.

Et andet nyere indlæg handler om holdninger til faglig udvikling: En kollega spørger om hvordan hun dog har tid til:
“Oh, reading all those blogs and online articles and research and stuff,” she replied, “I know I don’t have time. I’m way too busy with my job!
- og pointen er selvfølgelig at det er en del af jobbet, som alle bibliotekarer er nødt til at tage på sig og prioritere.
Librarians Keeping Up and Making Time
A Hoodie Sweatshirt is Not Professional Attire.

3 kommentarer:

Thomas Ellegaard Langholz sagde ...

Et godt spørgsmål i den anledning er, om arbejdspladsen (og det omfatter både kollegaer og ledelse) mener at det er relevant at bruge tid på at læse blogs og andet, som er med til at holde en up-to-date. Min fornemmelse er, at medmindre ledelsen melder ud at man prioritere den slags, så kan det godt være noget der bliver set skævt til.

Susanne Kierkegaard sagde ...

Så må man da håbe at "ledelsen" duer til noget - og melder tydeligt ud, at det hører med til at være bibliotekar/ansat på et bibliotek at man er velorienteret. Man kan ikke forlede sig på at "Udvikling" kun er noget der foregår i en Udviklingsafdeling eller gennem ledelsen. Der må og skal skabes ejerskab til udvikling bredt ud i organisationen.

Jens sagde ...

Reglerne for infosamfundet i det nye århundrede ligger allerede ret faste, men handlebanerne ændres hvert andet år. Det har noget at gøre med Moores lov.
Lægerne har så langt tilbage jeg kan huske skullet bruge en hel dag hver uge på at holde sig orienteret og nu er vi i samme båd. Der foregår en enorm masse rundt omkring i verden og selv om man forsøger at følge med bliver man gang på gang taget med bukserne nede.