31.5.07

Konkurrence, venner! Eller?

Et gratis bibliotek med bedre bøger og flere anbefalinger? Se på Bibliotekr : "... hvor en flok blognørder er ved at organisere en låneservice for hinanden. Ideen går på, at almindelige brugere tilsammen har flere - og mere interessante - bøger end Folkebibliotekerne, der i dag mest fungerer som kulturhuse", som Henrik Føhns skriver på sin blog, Radar.
Hvor han i øvrigt lægger ud med følgende svada: " Som alle andre autoriteter fra aviserne til præsten og skolelæreren, så er bibliotikarerne i krise. På mit lokale bibliotek i København er bibliotikaren blevet en mærkelig altmuligmand. Han passer på nøglen til toilettet. Han ordner fotokopier. Han sørger for kaffe til den gamle sut ovre ved aviserne. Han hjælper folk med at søge på nettet. Og han passer møde- og konferencelokaler. Og måske er der også noget med bøger indimellem? Han er stadig en flink fyr, men en autoritet?"

I USA finder man Bookswim, der tilbyder dig at låne bøgerne så længe du har lyst. Hvis du helt falder for bogen, kan du købe den til en latterlig lav pris, siger de.
No Late Fees - er et godt salgsargument, for det er dét bibliotekerne irriterer folk med! Du betaler dog for et abonnement - ca 30$ om måneden.

Radar 16 for altid
Bibliotekr
Bookswim

Ingen kommentarer: