31.5.07

Udgået

Biblioteket bliver afskrevet i takt med Internettets stadig større rolle i vores hverdag:

"Recently a friend joked about going to the library to help with his son’s school project. He said it felt like going back in time, to pre-Internet days. I wonder if libraries have an expiration date on them. I’m guessing yes."


Ordene er Scott Adams'. Det er som sådan ikke noget nyt under solen, men alligevel ganske tankevækkende... De øvrige ord, Adams omtaler, bliver erstattet af nye ord, men ikke biblioteket. Vi er og bliver "biblioteket", hvilket understreger, hvor svært det er at slippe af med imaget som kedelig og støvet.

9 kommentarer:

jensguld sagde ...

To ting her.
For det første er ganske mange bibliotekarer ikke i stand til at fatte, at IT er andet og mere end en skrivemaskine og en brevsprække. Vi har en pukkel af ældre bibliotekarer. Og gamle hunde...

For det andet er de kommunale rumpepiskere endnu mere uvidende og de har ikke fattet, at der er noget at fatte. Og det vil vare ved nogle år endnu. Gymnasielærerne er også bagud.
Normalt er universiteterne 5 år bag udviklingen og gymnasierne 10 og folkeskolen 40.
PT er både folkeskolen og gymnasierne 20 år bagud.

Netto netto. Fagforeningsmæssigt ser det ikke så dårligt ud.
Men det er det bedste man kan sige om situationen.

Anonym sagde ...

Det er vel ikke nødvendigvis på grund af bibliotekarernes alder, det går for langsomt med IT på bibliotekerne. Tænk dig lige om. Du bliver - forhåbentlig - selv hele tiden ældre.
Jeg er træt af at man skærer alle over én kam.
Nogle kan fx godt finde ud af at læse blogs, selv om de er over 55 - som du ser!
Men det andet synes jeg du har ret i!
Vh en sur gammel bibliotekar.

Anonym sagde ...

Og jeg fortsætter i samme tråd:
Der er alt for mange ledere rundt om på landets folkebiblioteker som er håbløst bagud it-mæssigt. Det gør måske ikke så meget på det personlige plan.
Men de får simpelthen ikke øje på de teknologiske muligheder som folkebibliotekerne kan kaste sig over.
I stedet for har de travlt med at tjekkes med embedsmændene i kommunerne.
Og de har rigtigt travlt med at køre rundt i landet med DSB. og snakke fremtid med andre ledere, der er lige så uvidende.
Og de har travlt med at høre på nutidens it-guruer.
Men de har ikke travlt med at indføre det på deres arbejdspladser, for det magter de ikke.
Der er alt for lidt handling, og for mange møder, fyldt med for meget snak, for megen selvbekræftigelse og for mange kaffepauser!
Og det er jo heller ikke fordi at Biblioteksstyrelsen trækker som et lokomotiv på vej mod fremtiden.
Det er min mening!

Anonym sagde ...

Hej med jer sure "gamle" bibliotekarer. Måske er problemet, at vi ser it, som noget vi skal tilføre vores fag. Jeg påstår vi bare skal række hånden ud og bruge det, for vi har allerede mange muligheder lige ved hånden. Som projektmager på "Den digitale bibliotekar" blev det en af vores konklusioner. Det er mere en holdningsændring end en egentlig udvikling der skal til efter min mening.
Så spring nu ud i det, spørg chefen senere, når I har gjort jer nogle erfaringer. It er blot redskabet, bibliotekaren gammel eller ung er hånden, tanken og visionæren bag de tiltag, der trods alt skyder frem i vores verden.

Anonym sagde ...

Lige præcis, der er alt for meget snak, og alt for lidt handling.
Hvorfor skal vi i vores fag altid tage lange tilløb og skrive forblommede ansøgninger.
Og når vi så endelig har fået pengene, har udviklingen endnu engang overhalet os.
Vi skal have noget action, og vi skal have nogen som laver nogle fejl og nogen som bare kaster sig ud i tingene. I stedet for at dække sig ind på kryds og tværs før man tør at gøre noget nyt. Væk med den kommunale tænkemåde og ind med den risikovillige medarbejder der tør (og må) gå foran og prøve tingene af.

Anonym sagde ...

Gu' er vi ej for gamle! Og vi er heller ikke støvede - ihvertfald ikke os på de store biblioteker. Men vi er nok ikke så gode til at promovere os selv og det vi kan. Og jeg tror vi skal blive bedre til at lobby'e overfor bl.a. vores lokalpolitikere. De mennesker, som bevilger pengene, er ofte overhovedet ikke klar over, hvad vi er og hvad vi kan.
Susanne Bogh, Kolding

Anonym sagde ...

Problemet er jo nok at vi efterhånden kan for lidt. "At stille materialer til rådighed" gør internettet jo ret godt, og det bliver bedre og bedre. Så jeg syntes ikke problemet er, at vi ikke er gode nok til at fortælle hvad vi kan, men derimod at vi ikke kan alt det nye godt nok.

Anonym sagde ...

De fleste store medier, TV,radio og aviser har efterhånden en eller flere blogs.
Her stiller en studievært eller en redaktør sig typisk frem med billede og meninger og så er ordet frit.

Hvornår har vi set en biblioteksleder gøre det samme?? Folkets hus, som et folkebibliotek jo også er, har endnu ikke formået at indgå i en blog dialog med brugerne.
Og det er jo ikke fordi at folk ikke har en mening om bibliotekerne. Se bare ris og ros kasserne rundt om på landets folkebiblioteker.
Næ, det er åbenbart fordi at der er nogle biblioteksledere som enten ikke finder det vigtigt at indgå i dialog med hr. og fru Jensen eller så magter de det simpelthen ikke!

...that I like it... sagde ...

Car Finance Teamsay

It's nice to visit the education blog. Good luck.