24.6.06

Yahoo Answers udvider med flere sprog

Yahoo Answers er en slags Biblioteksvagten. Dog med den forskel at den bygger på 'Wisdom of the Crowd'-konceptet. Den er umådelig populær, og der kan også findes et hav af gode spørgsmål-svar på den. Blandt alt skidtet som også altid samler sig den slags steder. Måske heldigvis findes den ikke på dansk, for så kunne den måske hurtigt blive et alternativ til visse biblioteksydelser. Men det snerper til, for nu har Yahoo answers udvidet med endnu flere sprog. Læs hvilke på Yahoo's Searchblog og kig også forbi på Internetsøgning.

5 kommentarer:

Morten Brunbjerg Bech sagde ...

Jeg har godt nok ikke prøvet den, men jeg tror nok Jubii iQ er en dansk pendant til Yahoo Answers. Den bygger i hvert fald også på "wisdom of the crowd"...

Erik Høy sagde ...

Jo, vi har før omtalt den her på Bib-log:
http://bib-log.blogspot.com/2006/03/endnu-en-pind-til-bibliotekernes.html
Lidt dramatisk kaldt endnu en pind til bibliotekernes ligkiste.

Susanne Kierkegaard sagde ...

Skulle Biblioteksvagten/Bibliotekerne ikke blande sig i den type Q&A tjenester - men tydelig afsender. Eller evt. annoncere dér - :"? ER du sikker på at svaret er korrekt - spørg biblioteket"

Hanne Guldhammer Møller sagde ...

Jo, måske skulle vi (bib.vagterne) blande os på iQ, men så er der nok også mange andre steder og tjenester. Jeg ville være mere interesserede i at der kom noget iQ på biblioteksvagten, så brugerne kunne kommentere på vores svar!

Anonym sagde ...

Hanne har ret i, at brugerne bør kunne kommentere, og dermed evt. værdiberige de svar der er givet af Biblioteksvagten.
Kombineret med en tracking-funktion (valgfri for spørgsmålsstiller), så kan spørgsmål konstant besvares fra forskellige positioner over længere tid, og spørgsmålsstilleren vil have mulighed for at finde mennesker, der interesserer sig for netop det emne (kan evt. kombineres med en mulighed for at tilkendegive interesse for kontakt for svarer) - osv. :)
/ Kalle Nielsen