16.6.06

Bevaring af internetsider

Danmark er i et fornemt, eksklusivt selskab af en halv snes nationalbiblioteker, som vil opbevare internetsider og sikre at kommende generationer også kan få adgang til historisk interessante sider. Blandt dem er Library of Congres i USA, og de har en præsentation af dette arbejde samt en FAQ-side, som fortæller brugerne (og andre interesserede) hvad det hele går ud på. Læs mere på
LOC Web Capture og FAQ-siden.
(Via Librarian in Black).

3 kommentarer:

Jens Guld sagde ...

Det bliver hulens svært, det.
Det er tredive-fyrre år siden, at de danske historikere forstod, at de ikke kunne bevare alt det, der blev skabt. Der var bare for meget. Man måtte udvælge tilfældigt.
Det samme her, men man kan jo dels opbevare kvalitetssider og dels et tilfældigt udsnit af resten.

Tora Trier Hansen sagde ...

Så længe det kun er forskere, der har adgang til de indsamlede websider, er jeg ikke imponeret! Giv alle adgang - dvs. at persondataloven skal fortolkes anderledes eller ændres.

Erik Høy sagde ...

Spørgsmålet er også om det overhovedet er relevant i en internettidsalder med Google. En søgning med site: i Google (fx site:erikhoy.blogspot.com) giver mulighed for at se samtlige sider, der er gemt i Google (der er i dette tilfælde gemt 798 udgaver).
Med det in mente vil man for fremtiden kunne lave søgninger og også sammensætte 'emnekatalog'-lignende ting.
For mig at se (men måske ikke for andre) et eksempel på hvordan traditionel biblioteks- og arkivtankegang er passé og overhalet af den it-teknologiske udvikling.