29.1.08

Om lidt er vi borte..

Første "offer" i den tilstundende netbiblioteksdød blev Mimers Brønd. Der spores ingen utilfredshed, men nærmest opbakning til Styrelsens slankning af udbuddet af Netbiblioteker:
Fra Silkeborg skriver man til Styrelsen blandt andet:
"Bibliotekernes mange nettjenester har haft deres værdi som kompetenceudvikling for bibliotekernes personale. De har derimod aldrig opnået så tilstrækkelig publikumsinteresse, at de kunne udvikle sig til effektive formidlingsformer. Der skal derfor luges voldsomt ud i systemet af nettjenester, og de der bliver tilbage skal effektiviseres"
Og det kan man dårligt være uenig i. Eller?
Hvis I linker til http://www.mimers.dk/ - bedes I holde op med det:-)
Men tegningen var/er fantastisk og den er der lidt endnu...

3 kommentarer:

Anne-Lise sagde ...

Øv. Det var da en kedelig ting. Mimers brønd var ellers noget af det mest fremragende, med henvisninger på kryds og tværs til mange forskellige medier. Det eneste der (måske) kunne have været gjort ekstra, havde været at integrere den i bibliotekets OPAC.

Forestil dig Mimers brønd integreret i emnesøgningerne i Bibliotek.dk...

Camilla Sejerøe sagde ...

Jeg frygter, at Dotbot også ryger i svinget - den er jeg rigtig glad for, både som bibliotekar og som forælder!

Per sagde ...

Jeg er forfærdelig ked af I har lukket "Mimers brønd". Der er mange
andre steder at få information fra, men jeres var unik og man undrer sig over at I lukker en så væsentlig platform ned. Selvom der sker nedskæringer inden for biblioteksområdet er det vel stadigvæk et prioteringsspørgsmål. Skal bibliotekerne være lokale, nationale eller globale. I har besluttet jer for det første - ærgeligt!

Sådan skrev en flttig bruger fra Skive til os.

Som svar har jeg sendt vedkommende et citat fra vores brev til Biblioteksstyrelsen vedr. lukningen af Mimer:
På Silkeborg Bibliotek har vi nu i 11 år drevet netstedet ”Mimers Brønd”, i de første to år dog under navnet ”Top 100 – Aktuelle og efterspurgte emner”. Men meget har ændret sig siden dengang: Der var ikke noget der hed Google, EMU eller Bibliotek.dk, så behovet var et andet. Nu findes der mange gode værktøjer, som har taget over, så vi har fundet det passende at lukke butikken og i stedet henvise til gode websteder som Bibliotek.dk, EMU, FaktaLink og Biblioteksvagten.
Per Hofman Hansen, Silkeborg Bibliotek