7.8.07

Løsgående bibliotekarer?

"Roving Reference" er et emne, der ikke er nyt, men kommer op i biblioteksblogs'ene af og til. Det er erkendelsen af, at et bord mellem låner og bibliotekar kan være en næsten uoverstigelig barriere. Nogengange også for bibliotekaren. Man kan altid finde på noget andet end at servicere brugerne, når man sidder bag sin skærm. Og man kommer til at virke "optaget". Så en Roving Librarian er een, der bevæger sig rundt mellen brugere, hylder og pc'ere og virker "approachable". Vi ved jo allesammen, at det er bogopsætterne, der får de fleste spørgsmål:-)
Oveni dette begreb er så kommet The Virtual Roving Librarian. Ideén er at d. 9. september skal bibliotekarer opsøge så mange spørgsmål/svartjenester på nettet som muligt og være dem, der giver de bedste svar.
"Ibland är de enklaste idéerna de allra bästa: Bill Pardue föreslog på DIG_REF för en tid sen att bibliotekarierna skulle sätta igång att besvara publika frågor som ställs till frågetjänster som Yahoo Answers, Answerbag osv.
Bill utvecklade idag sina idéer ytterligare genom att föreslå en speciell svarsdag (9 sept.) då alla bibliotekarier som vill besvarar så många frågor som möjligt på olika frågetjänster"
Vi kunne jo i Danmark prøve at overtage Jubii IQ den dag?
Jeg har lavet en profil til fri afbenyttelse på Jubii IQ:
Brugernavn: Netbibliotekaren
Password : bibliotek
Mail: Netbibliotekaren@gmail.com

Jubii IQ
Stephens Lighthouse: Roving Reference

5 kommentarer:

Kim sagde ...

Nu er det lidt ærgerligt at det er en søndag! (I før ikke mig til at argumenter for søndagsarbejde!) - for ellers kunne det være rigtig fedt hvis et par biblioteker kastede hele styrken af bibliotekarer ud som maskinstormer.

Susanne Kierkegaard sagde ...

Ja det havde jeg ikke spottet - men vi kan jo bare beslutte at vi gør det en anden dag fx mandag d. 10. september - eller måske løbende:
- Svar på et spørgsmål 2 gange om ugen
- Husk at fortælle at du er bibliotekar
- Deltag i det hele taget på nettet, de steder hvor du kan fremme oplysningen til borgerne om biblioteker og bibliotekarers formåen.

Søren sagde ...

god idé! men enig med Kim: "Aldrig om søndagen". Så lad os tage mandag den 10. september - og i øvrigt som susanne foreslår gå ind engang imellem.
Søren Brunbecb, Vejle

Hanne Guldhammer Møller sagde ...

Tja, vi har jo allerede med sucess prøvet dette i Aalborg, med Need2know på Messenger. Tjenesten er adopteret af biblioteksvagten. Men der er jo mange andre steder og IQ er oplagt. Med DRs troværdighedsfald i "Nybro-sagen" er vi vel også efterhånde den eneste troværdige institution tilbage :)Opfordirg til DR - ansæt nogle gode bibliotekarer!!!

Anders Kragh sagde ...

Jeg er også med på idéen, måske kan jeg få flere med her fra KøgeBibliotekerne.