20.8.07

ChaCha - Search and brainpower

Søgemaskinen ChaCha kombinerer søgefunktionen med "levende søgeguider" altså den personlige vejledning. De har nu indgået et samarbejde med Indiana University:

"Under the agreement, the IU/ChaCha partnership will incorporate the "collective knowledge and experience of the university's library and information technology staff" into ChaCha's new search engine architecture, which seeks to combine "machine-based search" with "skilled human guides." The name ChaCha comes from "cha," the Chinese word for search."

Det er menneskerne, der hjælper med at forbedre søgninger på ChaCha - tænk hvis det så var bibliotekarer, der virkelig ved noget om informationssøgning og ikke en tilfældig interesseret person. Ja, Biblioteksvagten har online hjælp - men batter det nok? Vi skal have mere fokus på at levere "In Your Face" - hjælp, når problemerne opstår. Både inde i bibliotekssystemerne og helst også der hvor folk søger efter informationer. Instant messaging og hjælpeknapper til onlinebibliotekaren. Bibliotekaren er stadigvæk den bedste resurse, vi som biblioteker kan byde på - både digitalt og i det fysiske bibliotek.
Library Journal: Indiana U. Libraries, ChaCha Partnership Adds Human Touch to Web Search
ChaCha - Search and Brainpower

Ingen kommentarer: