2.11.06

Læseklubber på Litteratursiden

Vores fælles flagskib på nettet - Litteratursiden.dk - springer ud med et tilbud om virtuelle læseklubber. Der er p.t. 23 at vælge imellem og de er styret af en tovholder. ( Hvornår/hvordan kan brugerne selv oprette nye? og evt. selv facilitere dem?) Læserne er endnu ikke sprunget til, men forhåbentlig kommer det når vi reklamerer for det på bibliotekerne i de fysiske rum. Så er der tænkt på PR-materialer og strategi i den forbindelse?
Litteratursidens 23 klubber

3 kommentarer:

Lise Vandborg sagde ...

Litteratursidens nye læseklubber får masser af omtale både inden for og uden for bibliotekernes mure. Bl.a. er der reklame for dem på Litteratursidens infogalleri som kan vises af alle 64 medlemsbiblioteker.Infogalleriet bygger på det såkaldte Informative Art og vises på storskærme og interaktive skærme over hele landet.

Desuden blev der ved lanceringen sendt foldere om læseklubberne ud til alle landets biblioteker.

14 dage efter lanceringen af læseklubberne havde 71 personer tilmeldt sig
læseklubberne.

Da vores erfaring er at en del af deltagerne (og LItteratursidens brugere i det hele taget) ofte viser sig i højere grad at bebytte det virtuelle end det det fysiske biblitek, lægger vi også stor vægt på markedsføring uden for bibliotekerne. I disse uger har vi GO-Cards på cafeer over
hele landet, og derudover laver vi massiv markedsføring af læseklubberne på bogmessen i Forum næste weekend.Politiken, der står for den officielle messeavis, bringer desuden en artikel om Litteratursiden, og her er der også masser af omtale af læseklubberne.

Så vi håber at alle disse omtaler vil få læseklub deltagerne til at strømme til. Vi har allerede modtaget en del forslag til nye læseklubber af brugerne, og da Litteratursidens største satsning næste år blive at styrke bruger-interaktionen på siden, vil det være oplagt at tænke i bruger-styrede læseklubber.

Lise Vandborg

Anonym sagde ...

Jeg kan kun tilslutte mig det Lise skriver, - og så tilføje, at ALLE danske folkebiblioteker har modtaget PR.materiale for læseklubben til ophængning, uddeling og udprintning.
Der har været størrer omtale af klubben i flere medier, Jyske Vestkysten, Nyhdesavisen, Fyens Stiftstidende mm.. - Og mere følger!
Og indtil nu har vi fået nye medlemmer HVER eneste dag, så jeg er slet ikke i tvivl om at klubben nok skal finde sine ben at stå på. Så formuleringen "læserne er endnu ikke sprunget til" kan jeg slet ikke genkende.
Michael Larsen, projektleder på læseklubben.

Susanne Kierkegaard sagde ...

Ved nærmere gennemsyn af deltagerne i de forskellige læseklubber er der fagfæller mellem medlemmerne. Jeg talte dd. i alt 106 medlemmer heraf var 50 bibliotekarer/bibliotekarstud. eller ansatte på et bibliotek. Det er også fint at vores kolleger vil tale om bøger, men forhåbentlig når vi ud over vores egne rækker i et større omfang med den massive PR-indsats som I liner op.