29.11.06

Gyldendals Online Leksikon

Navnet dækker over flg. værker fra Klareboderne: Den Store Danske Encyklopædi, Gyldendals Store Leksikon og Gyldendals Lille Leksikon. Der er tegnet landslicens til folkebibliotekerne via licensguide.dk.
Online leksikonet har fået nogle ordentlige klaps i bloggen Luftskibet, (der skrives af Informations skribenter) under overskriften "Fremtiden er analog" - faktisk vil Nicolai Thyssen hellere investere i en antikvarisk udgave af de 24 analoge bind. Læs posten i Luftskibet.
Står det virkelig så skralt til? Mht. indholdet har jeg ikke fundet nogle missere, selv om det da ville være rart med en dato for, hvornår en artikel sidst er opdateret.
Men når vi så taler design og usability, så .... designet er gammeldags og fylder alt for meget: der er tre scrollbarer på hver side, det er altså to for meget. Artiklerne er øjensynlig delt op efter hvilket værk, det stammer fra (kort opslag, langt opslag og encyclopædi - forvirrende for den almindelige bruger, der sikkert ikke er klar over, at der er tre kilder til online leksikonet). Der er mange mystiske ikoner, som bidrager mere til forvirring end afklaring (og man kan i øvrigt ikke klikke på dem). Og sådan kunne man blive ved, men prøv i stedet for selv en uges gratis adgang hjemmefra eller test sitet fra biblioteket.

En uges gratis prøveadgang

Ingen kommentarer: