13.11.06

'Borger på nettet' nu gratis download

Det er ikke uden en vis stolthed at undertegnede kan meddele at hæftet 'Borger på nettet' nu kan downloades gratis (pdf) fra forlaget Libris. Det ligger helt i ånden med at information bør tilhøre alle og i videst muligt omfang også gratis. Samtidig er prisen på den trykte udgave så lav, at det for de fleste ikke vil kunne betale sig at udskrive hæftet, men købe den i boghandlen.
Jeg tror på de rygter som fortæller om at bøger fra Google Books har øget salget, selv om de rent faktisk kan læses ganske gratis på skærmen. Så stor tak til forlaget for at foreslå at gøre hæftet tilgængelig også på denne måde.
'Borger på nettet'.

1 kommentar:

Claus Buur sagde ...

Hej Erik

Tillykke med udgivelsen af dit fine hæfte - det er en rigtig god indføring i emnet. Og flot at det er til gratis download.

Jeg faldt dog lige over, at du på side 58 skriver "De fleste offentlige myndigheder kan kontaktes via e-mail, men de har ikke pligt til at kommunikere elektronisk".

Det er ikke helt rigtigt. Med eDag d. 1.9.2003 blev det formuleret at:

"Fra den dag får alle offentlige myndigheder ret til at sende og modtage digitalt til og fra andre offentlige myndigheder." Det vil sige, at alle myndigheder skulle have en e-mailadresse.

Det blev så yderligere strammet op i 1.2.2005 med eDag2 som sagde:

"eDag2 er den dato, hvorefter alle offentlige myndigheder i stat, amt og kommune som udgangspunkt har ret til at sende breve og dokumenter med følsomme og fortrolige oplysninger fuldt elektronisk til andre myndigheder og droppe papirversionen. Tilsvarende har de også ret til at kræve, at andre myndigheder sender fuldt elektronisk til dem. Endvidere har borgere og virksomheder efter denne dato ret til at sende sikker elektronisk post til det offentlige.". Det vil så igen sige, at myndighederne nu også forpligtede sig til at kunne modtage sikker post.

Vi/Odder Kommune har faktisk taget den konsekvens af eDag2, at vi nu returnere alle de papirbreve, som vi modtager fra andre myndigheder, og forlanger materialet elektronisk - se:
http://www.odder.dk/frameset/run_frame_search_news.asp?NewsID=2147&topID=&LangRef=1&Area=2

Vh
Claus Buur