2.11.06

Fine tilbud i Bibliotek.dk

Vores brugere er ofte meget bedre hjulpet ved at starte deres biblioteksærinder i Bibliotek.dk. De lokale OPAC's er generelt brugeruvenlige. Hvis man som bruger færdes på flere forskellige biblioteker fx Roskilde Bibliotek, Ringsted Bibliotek og af og til på Hovedbiblioteket i Krystalgade, så vælger man de tre som favoritbiblioteker. Nu kan man med det samme se, om det materiale man ønsker sig er tilgængeligt et af stederne. Det er da smart. Og det er ikke svært at gennemskue - for tilgængeligheden er vist ved grønne, gule og røde lamper. Desuden kan man meget nemt tjekke sin lånerstatus i sine favoritbiblioteker.
Bibliotek.dk favoritbiblioteker

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Når jeg underviser lånere i brug af vores biblioteksbase anbefaler jeg dem, at gælder det større musiksøgnigner - lyd eller noder - så skal de starte i bibliotek.dk og bruge de specielle musiksøgninger her. De er rigtig gode! (i modsætning til vores egen base).
Sigrid Kjøller, Nykøbing Falster

Susanne Kierkegaard sagde ...

Jeg har det på samme måde, når vores brugere skal lave emnesøgninger - der anbefaler jeg dem at starte i Bibliotek.dk. Men med en vis irritation alligevel, for hvorfor i alverden skal vi bruge resurser på at vedligeholde den lokale opac, når den mildest talt ikke fungerer efter hensigten - måske skal vi se nærmere på Summa og andre løsninger.