6.10.08

Live TV

Interaktivt tv. Det er en realitet. Også i Danmark. Ekstra Bladet sendte første gang den 1. oktober. Og ifølge bladet er det blevet en så stor succes at der vil komme mange flere live-sendinger.
Det er noget mange medier sikkert vil lave for fremtiden. I USA er CBS i gang med et forsøg på et Social Viewing Room. Her kan interesserede logge på og deltage direkte i tv-udsendelser, lidt lige som man nu også kan i chat-rum. Alt det skyldes selvfølgelig at internettet kan håndtere langt flere bits end før.
CBS forventer at brugerne snart vil kunne vælge mellem at deltage i forskellige live-udsendelser og 'se' det sammen med venner og bekendte, kommentere eller ligefrem deltage i en quiz.
Måske er sådanne sociale livebegivenheder et flop, måske er det fremtiden. Jeg har prøvet at sætte mig ind i teknologien for den mest primitive form for sociale live-begivenheder, og tester for tiden om det er muligt at lave live konferencer, undervisning og lignende, se tidligere post.
Set i større målestok er det måske et meget ynkeligt forsøg, men selv om vi som faggruppe måske kvier os ved endnu mere fancy teknologi, så er der efter min opfattelse ingen vej uden om. De er kommet for at blive, så vi kan lige så godt forsøge at i det mindste gøre os fortrolige med dem.
Hvad dette så kan anvendes til, må fremtiden vise.

Ingen kommentarer: