24.10.08

Bloglines ved at uddø?

Bloglines lærte undertegnede hvad RSS feeds er for noget. Bloglines blev et elsket og tiltrængt redskab for mange år tilbage for mange bloggere. Der var også andre RSS-læsere, men jeg tror at for mange står Bloglines som RSS-læseren. Google Reader kom. I starten meget ringere end Bloglines. Men så satte Google sine funktionsprincipper ind for alvor, og undertegnede overgav sig - sikkert sammen med mange andre.
Bloglines blev købt af Ask. Det troede mange måske ville sikre dens overleven, men nu ser den ud til at synge sin svanesang. I hvert fald hvis vi skal tro TechCrunch. Selv grundlæggeren har nu tabt tålmodigheden og påstår ifølge artiklen at han vil skifte til Google Reader. I artiklen står endog en anvisning på hvordan du nemt overflytter dine feeds til Google Reader.
Måske er det for tidligt at begrave Bloglines. I givet fald står den for mig som legendariske milepæle som fx Northern Light og All The Web.

3 kommentarer:

Janus sagde ...

Jeg har også overvejet at skifte på det sidste - men mit problem er, at en eksport ikke gemmer alle de indlæg, jeg har "kept new" i Bloglines (det gjorde det i al fald ikke for et halvt års tid siden, da jeg sidst legede med tanken). Jeg synes stadig, at Bloglines er et godt værktøj og har en modvilje mod Googles version, men det lader jo desværre til at være den vej, vinden blæser.

Anonym sagde ...

Har lige skiftet fra Google reader til Netvibes, da Google ikke understøtter autentificering og det er en stor fejl.

Irriterende da jeg tror vi kommer til at modtage flere og flere feeds som kræver brugernavn og password.

Morten Brunbjerg Bech sagde ...

Startede med at bruge Thunderbird som reader, men fandt ret hurtigt ud af at det ikke dur at have hele sin læseliste liggende lokalt.

Så da Google Reader fik sin "nye" brugergrænseflade, fik jeg hurtigt flyttet mine feeds derover og det har jeg nu aldrig fortrudt. Jeg synes Google Reader er nem og overskuelig.

Min eneste anke er, at jeg altid ender med at abonnere på for meget. Men det et vist ikke Google Readers skyld.