7.10.08

Meebo - styr på IM?

Instant Messenger, IM er vist efterhånden ved at blive et kendt fænomen, selv på bibliotekerne. Med de forskellige tjeneste opstår også problemet med alle de forskellige vinduer: Microsofts Messenger er vist den mest almindelige i Danmark. Men der er også Yahoo Messenger, Google Talk og andre.
Her kan Meebo måske hjælp. Ved at oprette en konto her, og tilmelde dine forskellige IM-konti til denne, kan du i et vindu overskue dem alle på en gang. Skype er dog ikke med. Meebo tillader også modsat Messenger at have flere konti åben på den samme computer samtidig. Det kan fx være praktisk på min arbejdsplads, hvor du i udlånet både kan have afdelingens og din arbejdsmessenger åben på en gang. Meebo kan åbnes uden nogen former for download, blot ved at gå ind på deres hjemmeside.
Da alle kontis kontaktpersoner er blandet sammen, må du føre musen over et navn for at se hvor kontakten hører hjemme. Ligeledes aner jeg heller ikke om sikkerheden er i orden. Bl.a. skal du stole på at Meebo ikke misbruger dine logins. Da disse udover IM jo tit også er knyttet til ens email, er der en risiko her.
Dette ser nu ikke ud til at bekymre 'eksperterne'. Kigger man rundt på hjemmesiderne, er de mere bekymrede over Meebos begyndende monopolstilling, idet de muligvis også vil lave aftaler med fx Facebook og andre sociale tjenester med instant messenging. Meebo vil på denne måde ligge inde med en uhyre mængde oplysninger. Ikke så meget om hvordan de kommer ind ad bagvejen til din email, men om hvor du har dine chattjenester.
Internettet som sædvanligt ikke bare sort hvidt. Der er for- og bagdele alle vegne. Kig dig for, er vist det bedste råd her.

Ingen kommentarer: