17.9.08

Facebook og privatlivets fred

Metroxpress har i en artikel advaret imod at skrive alt for private oplysninger på Facebook. Hvilket kan være et klogt råd, bl.a. fordi arbejdsgivere åbenbart bruger at gå ind på folks profiler for at se hvad de skriver om sig selv - eller andre. Generelt skal man naturligvis ikke stole på disse tjenester, og ikke lægge alt muligt ud som man ikke ønsker nogen andre skal se.
Men bortset fra det. Så undlader artiklen at gøre opmærksom på at du i profilen har adskillige muligheder for at forhindre arbejdsgivere i at gøre præcis det som Metroxpress advarer imod. Ved at klikke på Settings, og dernæst Privacy Settings, kan du bestemme om forskellige dele af hvad du har på Facebook skal være for My networks and friends, Friends of friends eller Only friends, ligesom du har mulighed for at vælge hvilke networks der skal have adgang til hvilke oplysninger.
Endvidere har du under Profile, Info og contact information ydermere mulighed for helt af skjule disse oplysninger. Det samme gælder for de fotoer du lægger ud.
Så jo. Selvfølgelig skal du være forsigtig. På Facebook, og alle andre steder. Men artiklen i Metroxpress dramatiserer måske lige lovligt meget hvad denne kan bruges til. Moralen er snarere at folk skal lære at skærme deres privathed på disse sociale tjenester generelt.

1 kommentar:

Thomas Ellegaard Langholz sagde ...

Ja, det er meget interessant at sådanne artikler altid gør mest ud af hvilke dramatiske konsekvenser der er ved at bruge social networking-tjenester - og helt glemmer at fortælle folk hvad de kan gøre for at forhindre det. Måske har de slet ikke været derinde og kigge?