1.9.08

Bibliotekar fyret for at fortælle lånerhistorier

World Net Daily skriver om en bibliotekar i Michigan (USA) som er blevet fyret fordi hun har udgivet en bog med hendes erfaringer med lånere på et lokalbibliotek, "The Library Diaries". Den handler om forskellige eksistenser på et fiktivt bibliotek, kaldet "Denialville." Et kapitel om hver person, eller låner.
Desværre for bibliotekaren valgt forlaget at bruge et foto med af biblioteket på omslaget som ret utvetydigt leder tanken over på det bibliotek hvor forfatteren arbejdede i over 15 år. Forlaget er et græsrodsforetagende som udgiver dagliglivsskildringer.
Jeg tror at de fleste bibliotekarer oplever en del skæve eksistenser i løbet af deres karriere. Jeg har endnu ikke oplevet at være ansat et sted hvor vi ikke i pauserne har fortalt historier om forskellige pusseløjerlige lånere. Mange af disse historier er såmænd ganske underholdende, men jeg tror nu ikke de vil egne sig til udgivelse.
Grunden til fyringen ligger ifølge hendes fyreseddel i at hun har beskrevet lånerne på en meget utiltalende måde. Mentalt syge eller mindebemidlede, uintelligente og frastødende. Og de vil let kunne genkendes i det lille lokalsamfund. Forfatteren har forsvaret sig med at alle romaner bygger på personlige erfaringer i en eller anden form.

2 kommentarer:

Lotte Klemens Thomhave sagde ...

Du godeste...sikken en historie. Tænk, at bibliotekaren kan være så dum. Men man må da sige, at hun har været meget optaget af sine lånere :-)

Janus sagde ...

Forlaget, Publish America, er vist rent vanity publishing - med andre ord: de lægger noget maskineri og nogle formaliteter til, og "forfatteren" klarer resten. Mit gæt er, at hun selv har stået for forside og det hele - hvilket blot sætter streg under, at hun nok ikke har været den skarpeste kniv i skuffen.

Der var en historie om Publish America inden for det sidste års tid (tror jeg), hvor folk sendte forskellige prøver til dem. En række science fiction-forfattere skrev så dårligt som muligt, en anden skrev 50 siders tekst og resten nonsens - alle blev godtaget med et smil fra forlaget, der meget gerne ville udgive dem.