30.4.08

Biblioteker i Facebook

Facebook er omdiskuteret. Men det kan ikke diskuteres at mange internetbrugere er kommet på Facebook. Hvorfor ikke også biblioteker? Er der kommet nogle danske biblioteker? Jeg prøvede at søge, men kunne ikke finde nogen. Der er til gengæld Dublins Hovedbibliotek. Den er lige åbnet og der er kun 62 fans i skrivende stund. Måske var det en ide til overvejelse. Eller er det blot endnu et sted som MySpace osv. som man skal skrive og vedligeholde?

11 kommentarer:

Johnni Nielsen sagde ...

Det er svært at søge i facebook, men hvis man alligevel prøver kan man godt finde flere danske biblioteker. Nogle er oprettet som organisationer, andre som "private" profiler.

Du kan se nogle af dem ved at copy/past nedenstående link: http://www.facebook.com/s.php?n=-1&k=100000000020&q=bibliotek

Esben Fjord sagde ...

Guldborgsund bibliotekerne er der, se her

Susanne Kierkegaard sagde ...

Jeg har også fundet Næstved:
http://www.facebook.com/pages/Naestved-Denmark/Naestved-bibliotek/9302469174?ref=nf

Betina Nakel sagde ...

Allerød Bibliotek har også en page.

Allan sagde ...

Ja Slagelse, og Kolding har profiler og ASB og Næstved (yeah!) har en page. Det er svært at søge på bibliotker. Specielt efter kommunesammenlægningen er der både bibliotek, bibliotekerne og de spøjse sammentrækninger som fx. NæstvedBibliotekerne og KøgeBibliotekerne.
Ved at der pt. bliver lavet opgave om fænomentet på biblioteksskolen.

Allan sagde ...

Hov, mente selvfølgelig at der bliver lavet en opgave om biblioteker på Facebook og ikke om spøjse navnesammentrækninger ;-)
I Næstved fik vi en del "fans" ved at have et link på vores hjemmeside www.naesbib.dk

Anonym sagde ...

Får I noget ud af at være på Facebook? Kommunikerer I med jeres "fans" ?

Allan sagde ...

I Næstved kommunikerer vi med vores "fans" på den måde at vi sender "updates" ud, når vi lægger nyt på vores Facebook side. Men det er jo mere envejs kommunikation. jeg ved at Sparnord Bank, bla. har fået gang i "kommunikationen" ved at udlove fodbold billetter til deres "fans" hvis de henvendte sig via Facebook. Måske det var sådan man skulle gøre på bibliotekerne?

Lis-Peace sagde ...

Såvitt jag vet, det gällde i alla fall förut så är organisationer inte tillåtna att skapa en privat profil enligt Facebooks regler.

Heidi Jørgensen sagde ...

Jeg synes ikke, at det giver så meget mening at være på lige nøjagtig Facebook som bibliotek, da stedet stort set udelukkende er bygget op omkring personprofiler. Bibliotekerne skal blande sig dér, hvor de i kraft af deres virke (formidling, information, læring)har noget at bidrage med.
Tag fx MySpace der i sig selv er et sted, som er bygget op omkring (og af) forskellige medier, der uploades, downloades og diskuteres. Her kan biblioteket i langt højere grad gøre sig gældende som formidler, informant og "samtalepartner".
Læs mere om de sociale medier (og MySpace) som konstruktivt redskab i bibliotekernes daglige formidlingsarbejde i næste nummer af Bib Forum (for bibliotekerne i Frederiksborg og Københavns Amt)

Michael Larse sagde ...

Jeg syntes at bibliotekerne skal være meget mere aktive på Facebook. Der er jo rigtig mange af vores brugere som bevæger sig rundt der.

Se her to vellykkede bibliotekarforsøg på Facebook:

Læseklubben
http://www.facebook.com/group.php?gid=7586852126

Krimivenner
http://www.facebook.com/group.php?gid=21184979960

Hvis ikke vi som bibliotekarer er på Facebook, ja så er der altså andre som overtager vores job. Se f.eks. Litteraturklubben på Facebook med over 300 medlemmer.

Med andre ord, så er der masser af læsere, brugere og interessenter på Facebook.
Vi mangler bare nogle bibliotekarer og biblioteker som begynder at kommunikere med dem! Og det kan da kun gå for langsomt!