8.4.08

Brugeranmeldelser mm. i Bibliotek.dk?

Styrelsen for Bibliotek og Medier afholdt den 14. februar 2008 en workshop med emnet Bibliotek.dk og sociale teknologier.

Der er lavet en rapport med diskussioner, beslutninger og oplæg fra workshoppen.

"Styrelsen for Bibliotek og Medier har besluttet at indføre brugeranmeldelser og rating på bibliotek.dk. Brugeranmeldelser og ratings tilknyttes værkniveau i bibliotek.dk med opdeling på overordnede materialetyper (tekst, lyd, levende billeder)......Der er overordnet et krav om hurtig handling og dermed også accept af enkel løsning.

Koordinationsgruppen for netbibliotekerne giver desuden tilskud til et forprojekt om en national løsning i forhold til brugeranmeldelser og ratings, der kan anvendes af alle......."

Udviklingsplanen for Bibliotek.dk
Der satses på at drive udviklingen af Bibliotek.dk i hurtigere takt, fx siges om Udviklingsplanen: "...Modellen er betydeligt mere rammebaseret end den tidligere mere detaljeprægede plan. Der kan løbende stilles forslag til projekter."

Jens Hofman skriver på sin blog, Fremtidens Bibliotek om samme emne:

Oversat til dansk betyder det:
Efter mange diskussioner er styrelsen nu indstillet på at opsamle og anvende brugeranmeldelser og andre brugerskabte data - og det er ikke nødvendigvis DBC der skal drive udviklingen.

Læs nyheden og hent rapporten på Styrelsens hjemmeside

Ingen kommentarer: