25.7.06

Nu podcaster Randers Bibliotekerne


1. Folkebiblioteket skal podcastes
Lød det fra Danmarks Biblioteksforenings årsmøde, som det første af 5 indsatsområder. Randers Bibliotek er først på banen med den teknologi. Der ligger 4 podcasts klar og man kan naturligvis abonnere på dem. Foreløbig er emnerne i de udsendte podcasts en studietur til amerikanske biblioteker - det kræver vist meget engagerede og interesserede lånere, hvis de er målgruppen? Men intentionen er at podcasts skal være en af kanalerne, hvor man henvender sig til lånerne og fortæller om bibliotekets tilbud. Det bliver spændende at følge udviklingen.
Læs på Randers' hjemmeside

2 kommentarer:

Hans Nielsen, Randers Bibliotek sagde ...

Nogle af de første podcasts er ganske rigtigt meget biblioteksfaglige og vel i høj grad også henvendt til kolleger. Kommende podcasts fra Randers vil blive henvendt til vores yngre kunder med emner, vi tror, de vil høre om. Vi har valgt den meget lidt bibliotekar-agtige tilgang til projektet, at det er bedre at gå i gang og høste nogle tekniske og redaktionelle erfaringer, frem for at bruge et halvt år på at analysere os frem til en potentiel målgruppe osv. Vi kører løs, og det bliver vi ved med. Foreløbig i en projektperiode på et halvt år og undervejs finder vi så forhåbentlig vores egne ben. De næste 5-10 podcasts er i støbeskeen og her rettes fokus klart mere mod kunderne.

Susanne Kierkegaard sagde ...

Det er et spændende projekt og meget tiltalende, at I kaster jer ud i det. Det er klart at vi som fagfolk er interesserede og hører jeres podcasts - men det springende punkt er, om bibliotekerne kan sælge indhold til - som du skriver "de yngre kunder". Det er en eftertragtet gruppe, som får masser af den slags tilbud.Kan vi få dem til at vælge bibliotekernes?.