27.1.06

Tags i Bib-log??
Vi overvejer om, det er en god ide at have tags i Bib-log - det vil sige, at vi, der skriver, tilføjer nogle tags (helt ukontrollerede emneord), så læserne efterfølgende kan genfinde en post eller læse flere poster om et særligt interessant emne.
Esbens e-klumme kan I se et eksempel på brug af tags.
Så drop en kommentar eller en mail, pleeease! Vi er nemlig ikke indstillet på at lave en masse unødvendigt arbejde.

6 kommentarer:

Susanne L. Mikkelsen sagde ...

Jeg synes, tags vil være et godt initiativ. Det gør det netop nemt at finde flere poster om samme emne i en blog, for ellers er søgemulighederne jo lidt begrænsede. Prøvede for sjov at søge efter et bestemt indlæg ved hjælp af Bloggers søgefunktion, og det krævede et par forsøg, inden det lykkedes at finde det...

Morten Brunbjerg Bech sagde ...

Jeg har selv eksperimenteret lidt med tags via Del.icio.us, men besluttede at droppe dem igen. Tags er glimrende, hvis de fungerer, men problemet med De.icio.us løsningen er, at hvis man hiver RSS feed'et over tags ind på en oversigtsside, f.eks. vha. ASP eller PHP, får man kun vist en oversigt over de seneste 10 indlæg for hver enkelt emne, og ikke, som ønskeligt, en samlet oversigt. Og så mister de vel egentlig deres funktion?

Kan man derimod nøjes med at linke til tag-kategorien hos Del.icio.us, får man dog selvfølgelig den fulde oversigt, men så kan man jo ikke præsentere det i sit eget layout...

Esben Fjord sagde ...

Tags er spændende og åbner for en masse nye muligheder for at dele og oprette sociale fællesskaber, som de vist populært hedder på dansk.

Det er ikke kun fordi, det kan gøre det lettere at finde gamle indlæg på en anden måde, men også fordi, at man via tags kan finde andre bloggere, der blogger om det samme, eller har samme interesser.

E-klumme har en løsning, der er baseret på del.icio.us (det virker i øvrigt ikke lige nu), men der er givetvis andre måder at gøre det på.

Esben

SusNyrop sagde ...
Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.
SusNyrop sagde ...

For øjeblkket indsamler jeg materiale til en international workshop (for sprogundervisere omkring co-blogging) - hvor jeg konsekvent tagger mine gamle bookmarks og nye links i del.icio.us - og jeg har fundet nogen gode måder man kan bruge systemet på.

Således er vi nu enedes om et fælleskode-tag for netop vores workshop - blog06 - og på den måde kan vi i fællesskab samle et lille bibliotek af websider og blogs indenfor vores emne,samtidig med at man naturligvis giver hver af disse sider nogen personlige tags udfra det,som siden rummer ved et hurtigt skøn. Desuden er jeg også begyndt at bruge kommentar-feltel til at klippe citater ud så man hurtigt får lidt mere information end en overskrift. desuden kan man sortere sine tags i Bundles, en tværstrukturering i relaterede enmer som føles ret nyttig. Det fede er,at afterhånden som jeg selv har rigtig mange tags, får jeg tilbudt en liste over tags som andre har brugt til at indexere samme side, og jeg kan desuden få en oversigt over samtlige de sider som andre har givet samme tag. Hvis nu en side har 241 andre som har tagget på samme måde,er det måske en hovedindfaldsvinkel, en meget populær side - eller et forsøg på at spamme med kommerciel tagging (det har jeg dog endnu tilgode at finde eksempler på!) Folksonomy er en bevægelse i hastig fremgang, og vi har selv mulighed for at stemme med tags :-)

5:22 PM

Lise Arnfred sagde ...

Jeg synes tags lyder til at være en god idé. Vil i prøve at linke til et dansk netsted, hvor det virker og man kan søge på dem? jeg mangler helt konkret at opleve, hvad de kan.
Lise Arnfred