3.6.05

Webservices - at "genbruge" indhold
Der er mange aktiviteter i gang omkring genbrug/syndikering og muligheder for udbud af webservices i biblioteksverdenen. Biblioteksstyrelsen har lavet et notat om mulighederne for at udbyde relevante webservices i Bibliotek.dk. Netbibliotekerne arbejder med RSS-feeds, som bilbliotekerne kan præsentere på deres egne sider. Projektet "Netbiblioteket" har udviklet webservices, der beriger søgeresultarerne i biblioteksbasen.
Men! det er et vanskeligt emne at sætte sig ind i som "almindelig" bibliotekar. Hvad er forskellen mellem RSS-feeds og Webservices, fx.
Så hvem laver en kort, forståelig og anvendelig beskrivelse af de muligheder der findes? Hvis den allerede er skrevet, så skriv meget gerne en kommentar til dette indlæg.
Esben om Netbibliotekernes RSS-feeds
BS's notat om webservices.

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Ser ut for meg som om lenken er forkert?
Rapporten ligger her i PDF-format:
http://tinyurl.com/9x5km

Mathies sagde ...

Hej bib-log.

God ide at starte en diskussion omkring benyttelsen af webservices og RSS.

I det seneste nummer af DF-Revy (nr. 4 - 2005) har Birte Christensen-Dalsgaard fra Statsbiblioteket, skrevet en artikel om webservices ("Fælles udvikling - eget udtryk"). Jeg synes, at den meget godt forklarer, hvad webservices er, og hvordan bibliotekerne kan drage nytte af det. Måske kunne det være et godt sted at starte.