27.6.05

Trådløs adgang til internettet.
Også på Silkeborg Bibliotek kan man få internet-adgang med egen bærbar fra biblioteket. Bibliotekets ansvar for uhensigtsmæssig brug af det trådløse - og dermed bibliotekets ip-adresse - klares i Silkeborg ved, at man låner (som ethvert andet biblioteksmateriale) et kort med brugernavn og adgangskode til netværket.
Lyder som en sikker (for biblioteket), men lidt besværlig løsning (for brugerne). Den kan desværre ikke kopieres i biblioteker, der besøges af mange turister og udenlandske studerende (som vil skulle indmeldes som lånere i biblioteket).

Silkeborg Bibliotek: Hotspot og trådløs internetadgang
I Openwifi.dk kan man finde nogle af de biblioteker, der tilbyder trådløs adgang

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig har i mere end et år tilbudt lånerne trådløs adgang. Det sker helt uden risiko for Biblioteket idet Tysk Telekom står for sikkerheden og det tekniske. Også turister kan (og gør) benytte(r) adgangen - det kræver blot enten et abonnement hos Telekom eller et gyldigt kreditkort.
Jens Jakob Sørensen, DCB

Anonym sagde ...

>det kræver blot enten et abonnement hos Telekom eller et gyldigt kreditkort.
<
Umiddelbart, så lyder løsningen i Silkeborg for mig ikke særlig besværlig for brugeren. Internetadgang til alle bibliotekets e-ressourcer ved at låne et kort ved en skranke - det lyder nemt.
Tilbyder løsningen hos DCB det samme? eller er det kun internet?
Kalle Nielsen

Anonym sagde ...

HotSpot-løsningen i Flensborg tilbyder "kun" internet. Men der er (som vel alle andre steder) adgang til e-ressourcerne fra de computere Biblioteket stiller gratis til rådighed for brugerne.
Jeg synes heller ikke Silkeborgs løsning lyder besværlig for brugerne, men muligvis for bibliotekets IT-folk ;-)
Jens Jakob Sørensen

Tora Trier Hansen sagde ...

Det er da besværligt for brugeren at skulle indmeldes i biblioteket for at kunne bruge sin bærbare - de fleste steder kræver vi vel dokumentation for at folk er dem, de siger, de er. Det vil sige, at man skal medbringe sygesikringsbevis, evt. billedlegitimation. For udlændinge/turister skal de medbringe pas, white card eller lignende.