22.6.05

Er bibliotekarer early adopters (sommerens mest selvfede indlæg)?
Hvis vi er (og jeg er mest tilbøjelige til at mene ja), hvad skyldes det så??
Malin Cantwell fra Biblioteksrelateret har i et interview til Dagens Nyheter udtalt:
"- Bibliotekarier tillbringar en stor del av sin tid med att hitta information åt användare. Internet och framförallt webben är ett viktigt arbetsredskap för bibliotekarier, vilket gör att de ofta är så kallade early adopters."
Men er det hele forklaringen? Jeg ved det ikke, men vil gerne høre fra jer læsere, og ikke kun om at skrive og læse blogs, hvad med andre nye teknologier? Brug kommentarfunktionen.

Biblioteksrelateret: Varför har bibliotekarier börjat blogga?

3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Jeg kan ikke se nogen tegn på at bibliotekarer skulle være early adopters. Sætter de sig ikke snarere først ind i teknologien, når det er absolut mest nødvendigt?

Selvfølgelig er der enkelte særligt aktive bibliotekarer, der er early adopters. Men det har vel mere med deres personlighed at gøre end deres profession?

Jørn Lybech sagde ...

Jeg tror desværre ikke at vi er specielt early adopters - vi halser nok snarere efter i et (fortvivlet) forsøg på at holde trit med trenden. Og det gælder nok også for en stor del af det øvrige samfund. Trendsettere - og mange af dem lever fjernt fra virkelighedens halvgrå hverdag - har nok samme problem som vi. Det ene øjeblik er man hot på spottet og næste øjeblik er man off the tracks. Så det handler måske snarere om at vi som bibliotekarer skal imødekomme det ønske som rigtig mange brugere har: være en oase med lidt vand til den tørstende sjæl.
Apropos bloggers: Hvis I vil se en fed blog så kig på www.jessamyn.com - hun er ganske vist også bibliotekar men hun er cool og ikke særlig selvfed.Og hun har en stor anmeldersektion af læst litteratur - og så er hun vild med barns (lader!)

Tora Trier Hansen sagde ...

Næ, måske har I ret - på den anden side hvis vi sammenligner os med resten af den offentlige sektor (med visse undtagelser, forstås, Told & Skat og lign.), så synes jeg alligevel det går ganske godt.
Jeg tror, de fleste bibliotekshjemmesider har flere besøg end deres kommunes. Det gælder i hvert fald København.
Så måske kan vi blive enige om, at vi er early offentlige adopters?