26.2.08

Bogbidder 2.0

Københavns Biblioteker har gennem et stykke tid tilbudt bogbidder på mail, hvor man får tilsendt 1. kapitel af en bog delt op i 5 overskuelige afsnit.

DailyLit er gået skridtet videre og tilbyder hele bøger efter nogenlunde samme koncept. Nogle bøger koster penge, men du kan også finde rigtig mange gratis klassikere fx Shakespeare og Austen - naturligvis på engelsk.

Det er nok urealistisk at forvente, at nogen vil læse en hel bog på den måde. Guardian har regnet ud, at det vil tage 2 år at læse "War and Peace", hvis man læser en bid dagligt. Er man en læsehest, kan man heldigvis også få den næste bid tilsendt lige så snart man har læst den bid, der ligger i indbakken.

2 kommentarer:

Thor Dekov Buur sagde ...

Med hensyn til Bogbidder, så går det i luften som landsdækkende service på mandag (4. feb. 2008). Der er mere info på bogbidder.dk. Som noget helt nyt kan de deltagende biblioteker indsætte Bogbidder på deres egen hjemmeside via et script. Der er jo ingen grund til at have flere sites end højst nødvendigt ;-)

Fremtiden for projektet byder på lyd-bidder, men mere om det en anden gang,

Trine Marie sagde ...

Fremtiden er lige om hjørnet :-) En del af de forlag vi samarbejder med om udsendelsen af Bogbidder har givet deres tilsagn om lydbogbidder - så fra på mandag vil nogle af bidderne være på lyd også...