7.3.07

Kender I Library Thing?

Thor skriver om Mit Bibliotek-projektets temadag( Andre der har lånt har også lånt...) tirsdag d. 6. marts . Tim Spalding der har oprettet Library Thing, var det bedste indslag og en ildsjæl der gør projektet levedygtigt og voksende. Man kan lave sit eget bibliotekskatalog på nettet og se hvem der har de samme bøger stående. Et klokkeklart eksempel på at brugerne vil dele og inpirere(s) og at det kan foregå på nettet. De vil sør'me sætte sig ind i marcformater og katalogisere deres boghylder - og de synes det er fantastisk. Læs bare nogle af Buzz kommentarerne fx fra kollegaer:
"LibraryThing is a highly social service: find similar users, join groups, subscribe to watch lists or RSS feeds of your favorite LibraryThing catalogers, discuss books, and comment on others' collections."
Melissa L. Rethlefsen, Library Journal,"Product Pipeline", (Jan 15, 2007) eller :
"Here's a next generation application that could teach something to libraries and Amazon alike."
Sirsi's Lighthouse (blog of VP of Innovation at SirsiDynix, a Library software company)
www.librarything.com

2 kommentarer:

Jens Hofman Hansen sagde ...

Så er spørgsmålet: Hvem laver en service à la LibraryThing som er målrettet til danske brugere? Vil det være LibraryThing? En dansk offentlig organisation? En dansk kommerciel organisation?

Der er nok i længden kun plads til én af denne type services på det danske marked.

Jens Hofman Hansen sagde ...

Jeg har lige lavet en lidt mere uddybende udgave af ovenstående spørgsmål og optegnet konkurrencefordele og -svagheder for en række potentielle aktører.

Mange venlige hilsener
Jens