18.10.06

London - Internet Librarian International

Erik Høy skriver om sine indtryk af konferencen på "Internetsøgning". Læs og kommentér fx: "Budskabet er stadig det samme: Bibliotek 2.0 handler om at bruge nettets redskaber til at åbne biblioteket og synliggøre det. Det skal gøres ved at indpasse sig i den nye sociale struktur og kultur på internettet med kodeord som åbenhed, vidensdeling og gratisprincip. Redskaberne ligger der allerede, de er lige til at gå til. Gang på gang handler nævner ene oplægsholder efter den anden Delicious, Flickr, weblogs, podcasts, rss-feeds, wikier, IM og andre nyere foreteelser".
Hvorfor er bibliotekerne ikke for længst gået i gang??
På konferencen deltog lidt over 300 "internet librarians" - heraf var de ca 25 fra danske biblioteker - både fra folke-, forsknings- og firmabiblioteker.
Stemninger fra Internetkonference.
Biblioteker i stampe?
Strøtanker i et fly
Se billeder på Flickr - ili2006

1 kommentar:

Lise Arnfred sagde ...

Vi har på mit bibliotek spurgt brugerne via workshops, om de er interesseret i en blog med nyheder, tips og tricks fra biblioteket. De siger nej! De har for travlt. Hvis de skulle læse en blog, skulle den bidrage med noget målrettet fagligt.
Vore brugerne er heller ikke interesseret i besked om nye bøger via RSS. De - i hvertfald forskerne - vil have besked om nye bøger fra hele verden - ikke kun fra Handelshøjskolens bibliotek (Århus).
Jeg tror der er forskel på folke- og forskningsbiblioteker omkring disse ting.
Samtidig mener jeg det er en god idé at prøve nogle af de nye teknologier af, hvis der kan afses ressourcer til det, samt hele tiden overveje hvilke teknologier der er gode til hvad.
Venlig hilsen
Lise