20.10.06

Børn svigter bibliotekerne

Kulturminister Brian Mikkelsen har nedsat et udvalg fordi:

  • 80 % af alle danske børn benytter folkebiblioteket, men de flittigste brugere har halveret deres besøgsantal inden for de sidste syv-otte år. En af børnebibliotekets fornemste opgaver er at stimulere og udfordre børns sprog, læsefærdigheder og at tilbyde oplevelser og viden. Det kan være gennem samtale, bøger, musik, film eller internettet. Den nye, selvbevidste generation af børn og unge er utroligt målrettet, og de fleste kan sikkert nikke genkendende til, hvor overraskende hurtigt selv helt små børn er til at tage ny teknologi til sig. De ved, hvad de vil have, og det er ikke kun bøger. De vil have svar på alt mellem himmel og jord – vel at mærke med det samme – og hellere i går end i dag. Og børn er ikke passive modtagere af viden. De vil gerne inddrages aktivt, også i det, som foregår på biblioteket
  • Udvalget er bredt sammensat af personer fra biblioteks-, medie- og kulturområdet. Det skal i løbet af 2007 udarbejde en rapport med anbefalinger til konkrete handlinger og forslag til, hvordan børnebibliotekerne og bibliotekstilbud gøres mere attraktive for børn.
Spørgsmålet er så om der er så forfærdeligt meget at gøre ved det: Internettet er en logisk følge af samfundsudviklingen, og har en enestående evne til at koble information med kommunikation.

Ingen kommentarer: