25.3.06

Svensk netmusik

Bibliotekstjänst har netop lanceret en tjeneste, musikwebb.se, svarende til Bibliotekernes netmusik, men med den vigtige forskel at brugeren kan overføre filer til en bærbar afspiller, som understøtter Microsofts WMA-DRM.
Ellers ligner den svenske tjeneste meget vores egen. Der er 170.000 tracks i musikwebb, 1 og 7-dages lån. Desværre er det kun muligt at overføre 1-dages lån til bærbar afspiller. For mig at se er det et stort spørgsmål, om særlig mange gider logge ind, hente filen og derefter overføre den til mp3-afspilleren for at kunne lytte i 24 timer.

Musikwebb.se

1 kommentar:

Jørgen Falck sagde ...

Tillykke til svenskerne. Bibliotekernes Netmusik er også herhjemme en virkelig landvinding i musikformidlingen. Men:
Hvilken visdom ligger der i at oprette et nationalt støttet foretagende, som ikke alle borgere har adgang til? Blot fordi jeg kører Mac, er det ikke muligt at gøre brug af Bibliotekernes Netmusik, som ellers er til rådighed her i Lyngby-Taarbæk. Fordi:
"Vores leverandør Phonofile stiller kun musikfiler til rådighed, som er beskyttet af den DRM-teknologi (Digital Rights Management), der er i Windows Media Audio," lyder svaret.
Tekniske monopoler duer bare ikke her i 2006, da også radio og TV streames på Internettet, ligesom podcasting og video er blevet almindeligt. Har tilrettelæggerne af Bibliotekernes Netmusik set, hvordan Dansk Musikanlologi - Dacapo - agerer? De tilbyder alle relevante formater til os brugere. Sådan!