28.2.05

Regeringsgrundlaget 'Nye mål' og bibliotekerne.
For de dovne er det heldigvis nemt med moderne teknologi at finde ud af, om bibliotekerne er nævnt i regeringsgrundlaget. Det er vi kun indirekte, nemlig i forbindelse med biblioteksafgiften: "Ingen arbejdsmarkedsbidrag fra bibliotekspenge. Regeringen vil fjerne arbejdsmarkedsbidraget på forfatteres indtægt fra bibliotekspenge."
Al ære værd - de penge er forfatterne vel undt! Ikke desto mindre havde det været mere visionært, hvis regeringen som et nyt mål havde valgt at gøre noget ved det åbenlyst uhensigtsmæssige forhold, at der kun udbetales biblioteksafgift til bøger i papirform.
Svært at se (også for forfatterne), hvorfor en digital udgave af en bog ikke er berettiget til biblioteksafgift.
Sørgeligt at se, at landets mest brugte kulturinstitutioner ikke aftvinger regeringen større interesse. Den der lever skjult, levede engang godt. Jeg tvivler på, det stadig gælder.

Statsministeriet: Regeringsgrundlaget

1 kommentar:

Jens Guld sagde ...

Jamen, hvad er det her for noget? Denne skriv forudsætter at den siddende regering interesserer sig for kultur og det kreative lag og Danmarks økonomiske fremtid. Det gør den ikke. Beviser? Karenstid og patentlovgivning. Selvfølgelig sked pågældende danske minister på folketingsflertallets vilje nede i Europa. Selvfølgelig. Hvad ellers.