19.1.11

Forbudt for børn?

Samtidig med at Danmarks Radio lukker for børnetv, så har Medierådet offentliggjort sine anbefalinger af film på dvd mv. Det gør det meget nemmere for forældre og biblioteker at udtale sig om en bestemt film er egnet til at blive set af børn og unge.

Søgemaskinen går tilbage til 1997. Men på siden skriver Medierådet at man kan emaile for anbefalinger længere tilbage.
Anbefalingerne er ganske korte og begrundet dels i hvad der vises og dels i hvilke effekter der kan virke afskrækkende på børn i forskellige aldre. Så vidt jeg kan se er det en digitalisering af et gammelt arkiv. Så jeg ved ikke rigtigt om Medierådets holdninger har ændret sig gennem tiderne.
Hvorom alting er. Sender du dit barn i Blockbuster, playtime eller andre filmudlejningssteder, indkøber du film til børnebiblioteket, eller har du fået en kopi af en film uden omslag (så melder du selvfølgelig piratkopien), så behøver du altså ikke længere gå ned i Fone, Expert eller TP for at se hvilke anbefalinger der er.

3 kommentarer:

Ann-Therese sagde ...

Godt at du gør opmærksom på databasen, men den er slet ikke ny, som du får det til at lyde. Jeg har brugt den de sidste 4 år...

Erik Høy sagde ...

Ah. Jeg har så bare ikke været opmærksom på den. Suk. Tak for rettelsen!

Allan sagde ...

Lovgivningen ændrede sig i 1988 med hensyn til censur/vurdering, (voksencensuren blev ophævet 1 1969). Så vurderinger før det er lavet på et andet grundlag. Man kan frit læse hvilke kriterier der ligger til grund for de vurderinger der bliver lavet nu.
http://www.dfi.dk/Boern_og_unge/Medieraadet/Film/~/media/Sektioner/Medieraadet/PDF/Kriterier_for_filmvurdering_2010.ashx