24.1.09

Overlev med Outlook

Microsofts produkter, specielt Outlook, er en af mine yndlingsaversioner. Min kommune, København, har for årtier tilbage solgt sin sjæl til disse middelmådige og dyre produkter. Inden for de legale rammer har jeg forsøgt at minimere ulemperne ved Microsoft Office, fx ved at bruge Open Office og Google Dokumenter. Men der grænser for hvor langt kommunen tillader at gå, specielt hvad angår Outlook er pegefingeren hurtigt oppe.
Så er det rart når lidelsesfæller giver gode råd til hvordan man lever med de 10 væsentligste ulemper. Meget kan du som ansat i en større virksomhed ikke gøre noget ved, men måske anbefale systemadministratorerne at lave.
Et af de gode trick er at kigge mappen Store e-mails efter og slette dem. De er ordnet i tre forskellige størrrelseskategorier. Jeg havde forbløffende mange liggende med feriefotoer som behjertede kolleger i tidernes løb har sendt.
Der er også nogle link til forskellige applikationer, bl.a. til det evindelige problem med talrige vedhæftede filer.
Jeg kan heller aldrig finde gamle emails når jeg skal bruge det. Jeg troede at det var mig der var dum. Men den er altså nævnt! Så jeg er ikke den eneste.
Der står også hvordan du får erstattet Outlook med Gmail. Og det er nok mit allerstørste ønske overhovedet. Men det kræver godkendelse fra "systemet". Så det er drømmerier. End ikke en omdirigering af posten er tilladt. Funktionen er sat ud af kraft.
Link
Itbusiness.

1 kommentar:

Rolf Steinar sagde ...

NEO Free 3.1 hjelper meg litt til å takle hverdagen i Outlook... :-)