23.1.09

Fra information til viden - brug for kompetencer

Så er bibliotekarerne dømt ude!
Bent Schou fra VidenDanmark skriver :
Tilsvarende er det interessant at se, hvordan bibliotekerne og bibliotekarerne kæmper for at finde deres plads i vidensamfundet.

"Vi er vel enige om, at bibliotekets dage er talte - som central for informationslagring og -søgning (måske ikke som kulturelt samlingspunkt). Selv om servicen på biblioteket oftest er gratis - vælger de fleste af os selv at finde den information, vi har brug for"

Her er plads til forbedring. Har vi noget (nok) at byde ind med. Er det et område vi satser nok på?Har I nogen bud på det.? ( Erik har nogle bud i indlægget nedenfor - lavthængende frugter)

Kommentér evt også på VidenDanmarks blog

1 kommentar:

Søren Svane Hansen sagde ...

Jamen, det er da herligt, at det er muligt at konkludere bibliotekernes tid som center for informationslagring og -søgning er ovre. Vi har (som bibliotekarer) snart i rigtig mange år bevidst arbejdet på at overflødiggøre os selv i en accelererende indsats for at gøre brugerne selvhjulpne. Bare se diverse spørgetjenester, vi har sat i søen. De har vel kun til formål at hjælpe brugerne, hvor de er, i stedet for at tvinge dem ind på biblioteket.
At vi har en faglig stolthed, der får os til at mene, de færreste er i stand til at lave en kvalificeret informationssøgning, bør i mine øjne ikke være lig en permanent forskansning af det fysiske bibliotek i præcis den nuværende form.
Indlægget skriver også til sidst, at vores faglige kvalifikation er nødvendig - om mulig endnu mere i fremtiden. Det er kun formen, der måske skal ændres. Det er ikke et udsagn, jeg vil være uenig i. Bibliotekarer vil stadig kunne stå på toppen af information -> videns-pyramiden, selv når informationen er virtuel. I hvert fald så længe, vi gør vores arbejde ordenligt.