9.1.09

Information Overload

Information overload er et begreb som handler om at der er så megen information at det i sig selv er et problem. Det er umuligt at finde den relevante information. Til rette person i de rette øjeblik, kunne man næsten tilføje med et citat vi allerede lærte på Biblioteksskolen i 1970'erne.
Nu er der så også sat tal på hvor meget det koster. Ifølge en artikel i Internet News har firmaet Basex udregnet prisen til 900 mia dollars i USA i produktionsomkostninger. Mod 588 i 2006. Det er bl.a. også email.
I København har kommunen en emailpolitik for udsendelse af meddelelser. Og et af punkterne går på at bruge distributionslisterne korrekt. Ikke desto mindre modtager vi på vore personlige post regelmæssigt på bibliotekerne interne og for os ligegyldige meddelelser fra svømmehallerne, økonomiforvaltnignen og andre. Og strømmen er sikkert den samme den anden vej.
En af pointerne er at selv om vi har studeret i 16 år, så er internettet en kilde til distraktion. Vi skal lige checke Facebook, vores email eller glo på en video fra YouTube. Det hele er blot få klik væk.
Ok, så du sad ved din computer i seks timer idag. Hvor meget af tiden brugte du på produktivt arbejde, spørges der provokerende.
Specielt den yngre generation bliver flasket op i dette miljø med mange distraktioner. Og at mange flere bør blive opmærksomme på at det allerede nu er et problem. Artiklen har en række links til andre artikler om emnet. Det er ganske tankevækkende læsning. Vi ved det jo godt. Men gør vi noget ved det?
Link
Internetnews.

Ingen kommentarer: