23.5.08

Studerende skriver i Wikipedia.

I Sverige kører en ny debat om de studerendes informationskompetencer.
Dagens Nyheter startede med en artikel om videregående uddannelser i USA, hvor studerende fik til til opgave at skrive en artikel i Wikipedia. Det skulle være indenfor det område de pt. arbejdede med.
Med flere formål: Man skriver til en større offentlighed - man lærer at samle, organisere og formidle information om et emne - og får en større forståelse for kildekritik og vurdering af information i de åbne opslagsværker.
Læreren lovede topkarakter, hvis artiklen blev vurderet som "Featured Article" - og det er lykkedes i flere tilfælde. På Høgskolan i Gävle arbejder man også med Wikipedia på denne måde - selvom man i andre sammenhænge har forbud mod at bruge opslagsværket som kildeangivelse.

"Det faktum att studenterna inte längre finner kunskap på biblioteket utan på internet ändrar dock inte lärarnas roll, menar pedagogikprofessorn Peter Gill vid Högskolan i Gävle. - Jag fortsätter att göra det jag ska, att lära studenterna kritisk granskning".
Se en sammenfatning af debatten: Kunskapsauktoritet, källkritik och lärande på Omvärldsbloggen, der handler om IT for skoleelever

Her omtales også et forskningprojekt indenfor studerendes informationskompetencer:
EXAKT: EXpertis, Auktoritet och Kontroll på InterneT : en studie av formandet av källkritik i webb 2.0-miljöer för lärande. Projektet kan følges på http://projektexakt.wordpress.com/

Ingen kommentarer: