28.2.07

Slag i den norske biblioteksbolledej

Den gamle redaktør er blevet sur. Bok og Biblioteks afgående redaktør fyrer en bredside af mod 2.0 fænomenet:
"Og hva annet er Bibliotek 2.0 enn en stadfestelse av en utvikling som har vært i gang i bibliotekene i mange år? Hold deg fast: Internett! Brukerperspektivet! Interaktivitet! Mappa mi! Bydagboka! Biblioteksvar! Blogging! Og mye mer. Alt sammen utmerkete tiltak. Og det er vel knapt nok ett eneste nytt prosjekt som ikke har den innretningen, uten at det dermed skulle være noen grunn til å låse det fast i nok et dogme. "
Tja - ikke et specielt fagligt indlæg, som andre norske bloggere straks reagerer på:
" denne avskjedssalutten ble for usaklig for meg. Jeg håper og tror at diskusjonene på neste års bibliotekmøte i Bergen klarer å løfte blikket utover Chris’ lettvinte motstand (som er svært utbredt) og Audunssons nærmest obligatoriske pessimisme på vegne av brukerdrevne medier (som om ikke etablerte medier har lukkede samtalekretsløp!)"
Læs Thomas Breviks svar på " Blog og bibliotek"

1 kommentar:

Jens Hofman Hansen sagde ...

Ja det er jo egentlig ikke så interessant at diskutere om web 2.0 er noget nyt. Det synes jeg også vi er holdt op med for længst i den danske biblioteksverden.

Nu diskuterer vi mere, om vi tør lukke op for brugerdeltagelse, om vi overhovedet har udviklingsressourcer til det, hvorfor bibliotekssøgesystemerne stadig er ringe, hvad vi kan gøre ved det, etc.

Selvfølgelig er der meget buzz i web 2.0 - men godt at vi bare kan springe direkte til de interessante diskussioner :-)