13.2.07

Bibliotek 2.0 ifølge OCLC

Hvordan står det egentligt til med Bibliotek 2.0? Er det noget 'vi' bruger på bibliotekerne? Vist ikke rigtigt endnu. Skeptikere kan slappe af her: Det gør de såmænd heller ret meget ikke i 2.0's hjemland, USA. I hvert fald hvis man skal tro på en lille rundspørge blandt ca. 400 deltagere i et OCLC symposium. Langt overhalvdelen har ikke nogen brugerweblog (og forskningsbibliotekerne har over dobbelt så mange som folkebibliotekerne), 58 % læser dog jævnligt weblogs, mens under 1/3 selv laver en. Derimod deltager de fleste i sociale netværk (86 %). Så højt et tal tror jeg ikke vi kan være med på i lille Danmark.
Alle tal er nok relativt meget højere end i Danmark. Ifølge Thomas Madsen-Mygdal (Bibliotekspressen nr. 3, 2007) gør det heller ikke så meget:

Jeg er ikke sikker på, at web 2.0 og alt det hype, der er omkring det, betyder, at bibliotekaren skal understøtte folks kommunikation på nettet. Eller at brugerne skal snakke med jer – de vil sgu' da ikke snakke med jer – de vil have adgang til jeres materialer, og de vil have dem digitalt her og nu

Men se, det det nok en anden historie....

Ingen kommentarer: