26.8.05

Tag den!
Gyldendals litterære direktør Johannes Riis er ikke medlem af Bibliotekets Venner. Det kunne man høre et eksempel på i den traditionsrige tale ved forlagets efterårsreception:
"Man behøver ikke gå på biblioteket, endsige have en bibliotekar ved sin side for at søge information og kunne færdes og gøre sig gældende på skærm og net. Ikke desto mindre fortsætter bibliotekerne, som om intet var hændt. Deres førsteprioritet er stadigvæk information og elektronik og aktiviteter, der ikke har noget med litteratur at gøre".
Med andre ord: Køb skønlitteratur, hold kæft og smil.
Danmarks Biblioteksforening skal have stor ros for som altid at være hurtigt ude med en præcis og offensiv reaktion. Pernille Drost (BF) citeres i en artikel i Berlingske for en mere defensiv bemærkning om, at vi da har Litteratursiden....

BF: Bibliotekerne svigter
(med link til artiklen i Berlingske i pdf)
DBF: Bibliotekerne kigger fremad – hvad gør forlagene?

4 kommentarer:

Jens Guld sagde ...

En grusom salve, men...

Når fagbøger lægges på nettet til gratis nedhentning, stiger salget af papireksemplarer. I Italien er der et firma (Lulu?), der siger, at det samme gælder skønlitteratur. Et amerikansk forlag (www.baen.com) sælger ukrypterede e-tekster og papirforretningen går udmærket.

Kender I nogen, der har aktier i Gyldendal, så foreslå dem at sælge...

Tora Trier Hansen sagde ...

Lulu.com er en (vistnok) amerikansk tjeneste, som tilbyder forfatterspirer eller fuldt udvoksede forfattere for den sags skyld, selv at publicere bøger.
En forfatter kan sætte sin bog til salg (analog form) og så vidt jeg har hørt trykkes de on demand.

Mia Sørup sagde ...

Pernille Drost er fra Bibliotekar Forbundet og ikke Danmarks Biblioteksforening.

Tora Trier Hansen sagde ...

Ja, det er hun da. Jeg har gjort det lidt tydeligere i posten.