12.7.05

Slut med "Grøn(t) Look" i Vejle.
Vejle Biblioteks hjemmeside har skiftet udseende. Gennemdesignet med både grafiske elementer og billeder på en fremtrædende plads. Smukt, men måske tager æstetikken for meget plads? Der skal ikke meget tekst til, før der skal scrolles. Forresten: selvfølgelig er der også rss-feeds til nyheder og arrangementer.
Vejle har ikke gjort forsøg på at integrere biblioteksbasen i resten af hjemmesiden, Odder har stadig den gule trøje på det felt. Kolding har også en vellykket udgave. Forhåbentlig arbejder leverandørerne på et produkt, der kan integreres.

Vejle Bibliotek

Odder Bibliotek (biblioteksbasen)

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Meget layout-lir og ringe usability. 'Nyttige links' i bunden af lange scroll-elementer, som ikke har mere indhold, end at de kunne være på ét skærmbillede, evt. i to spalter.
Scroll i højre, menu i venstre, menu i midten, menu i bunden, og fire store pladsoptagende blokke midt i det hele - vist for at vise at man også kan det der med billeder. Og vi er desuden tilbage til 'de blinkende hjemmesider' :)
Jeg tvivler på, at der er kørt usabilitytest på siden.
vh Kalle Nielsen

Flemming sagde ...

Og i strid med Datatilsynets retningslinier vedr. brug af cpr.nummer online.

Det foregår nu ukrypteret fra forsiden på Vejle Biblioteks hjemmeside. Kravet er, at brug af CPR nummer online skal foregå via en krypteret sikker forbindelse.

Findes der ikke en fælles standard for krav til offentlige hjemmesider, som myndighederne skal bruge ?