26.11.04

10 gigabit/s - alvorligt bredt bredbånd.
Erhvervslederen Finn Helmer (tidligere ejer af GIGA, der blev købt af Intel for 10 mia.) foreslår at det bliver en samfundsopgave at lægge 10 gigabit forbindelser ud til alle danske husstande. "Det offentlige finansierer vores veje i Danmark....Fuldstændig parallelt burde det offentlige da finansiere en vej at levere informationer på".
I følge Finn Helmer ville det bringe Danmark på verdenskortet på rekordtid: "... vil det vælte ind med store virksomheder, der skal afprøve software, for 2,5 millioner brugere vil være nok til at software kan forrente sig. Vi sidder i forvejen i Danmark på en stor ekspertviden – tænk på det opstartmiljø, vi kunne skabe".
Og prisen: 35 mia. (ups) eller 12 - 15.000 pr. husstand (nå ja).
Historien kan læses i nyeste nummer af eDanmark, der udgives af IT og Telestyrelsen.

eDanmark: Motorvej til hoveddøren

2 kommentarer:

Jens Guld sagde ...

I mange år har det været klart at der var to veje frem for et økonomisk sikret Danmark: Afbetaling af den udenlandske gæld og it-udvikling.
Det offentlige Danmark klarer sig gennemgående meget dårligt når det går ind i IT, men kabler og bredbånd kan det dog finde ud af.
Pengene skal nok komme tilbage, det er ikke problemet. Problemet er at underholdningsindustrien vil få mere end nervøse trækninger ved tanken om en teknologi der kan fyre en spillefilm af på minutter og et stykke musik på sekunder. Den vil derfor "øve indflydelse" og politikere er meget åben over for "indflydelse". Hvis mediekartellet får det som de vil have det, vil det nye net kun virke for halv kraft på grund af alle de mærkværdigheder der vil blive lagt ind her og der. Og halv valuta for pengene er ikke godt nok.
Men hvis politikerne brutalt forlanger af medieindustrien, at den skal finde ud af at lave forretning i det 21. århundrede eller også gå fallit, så er der tale om en absolut lødig ide, som jeg hellere end gerne vil være med til.

Anonym sagde ...

Jeg skal ikke gøre mig klog på den nødvendige båndbredde, men bare konstatere at bredbånd til ALLE borgere i Danmark burde være en offentlig opgave - så forsyningspligt, ja tak.
Er der landsdækkende foreninger eller lignende der arbejder for dette?
vh
Kalle Nielsen