30.1.03

Breaking Through the Invisible Web - i en artikel i Library Journal, beskriver Mark Ludwig "University at Buffalo's" forsøg med at flytte biblioteksbasens indhold til "overfladewebben".
" Vi fandt ud af, at vi kan bygge ethvert bibliotekssystem i nogle lette steps: Konstruer katalog sider, der indeholder et resultat/en post hver, placér dem i et katalog på en web-server; "tag" de interessante felter( forfatter/titel...), indexer siderne og bruge en internet søgemaskine - eller flere til at søge og finde resultatsiderne".
Den nye generation af studerende er helt fortrolige med søgemaskinernes funktioner og hvordan de virker. Mens vi anstrenger os for at reparere på bibliotekssystemer, der ikke er brugervenlige fra starten, taber vi vores lånere til Google og Jubii. Hvis vi gøre vores biblioteksbasers indhold tilgængelig på overfladewebben - så finder man også indholdet når man bruger søgemaskinerne.
Artiklen er lidt "langhåret" rent teknisk, men perspektiverne er interessante. I Silkeborg arbejder de intensivt med at gøre biblioteksbasens indhold lettere at finde for brugerne, og brugerundersøgelser af bibliotekssystemer har jo vist hvor svært det er - selv for erfarne brugere at finde det, de søger i baserne.

Ingen kommentarer: