1.11.11

eReolen - så rykker det ..... vist nok

I dag åbner det længe ventede samarbejde mellem en række biblioteker i Danmark og forlagene om at kunne låne selv spritny bøger, eReolen. Det skal erstatte ebogsbibliotek.dk og ebib.dk. Som nu snart lukkes. Der er pt 2.000 titler, men der er flere i vente.

Det er vel ingen hemmelighed at jeg er en hund efter låne digitale bøger. Så jeg kastede mig over eReolen. Loggede mig smertefrit på med mit menige lånernummer i København. Det gik lidt langsomt, men skidt, tålmodighed er en dyd.  Det skulle være muligt at bruge en pc, så .... afsted, afsted.

Lån af ebøgerne kræver at du opretter et Adobe ID og installerer Adobe Digital Editor. Jeg havde glemt ID-nummeret, så måtte lige bruge 5-10 minutter med Adobe's huskemaskine. Så videre til at downloade Editor. Efter 2 min, 36 sekunder røg jeg ind i det problem at på min arbejdsplads må vi ikke downloade Digital Editor. Det havde jeg glemt, og det gik der 20-25 minutter med at finde ud af.


Men det er strengt taget heller ikke på arbejde jeg skal læse bøgerne. Det er kun når jeg skal vise lånerne hvordan de skal downloade bøgerne at jeg må forklare dem, at det kan jeg altså ikke, fordi biblioteket ikke må downloade Digital Editor.

Så jeg strøg hjem til min computer, og forsøgte så at downloade Editor derhjemmefra. Nu er det sådan at det kræver at man kan klikke download et eller andet sted. Det er der bare ikke på linket fra eReolen. Grunden er måske at jeg har Windows 7 på min computer. Jeg ved ikke, og jeg opgav efter at have bakset ca ½ time med at få downloadet editoren.

 Hvor er download-knappen? Så langt nåede jeg med eReolen: Til Adobe Digital Editions. Siden reklamerer godt med med at det gratis download tager mindre end et minut at installere via en bredbåndsforbindelse. Men det kræver jo altså at der er en download-knap. Den kunne jeg godt nok ikke finde. Window7? Hvad pokker sker der? Og jo, jeg var logget på.

Jeg rodede så lidt rundt på siden for at finde nogen vejledning i om dette er et kendt fænomen. Men der er vist ikke rigtig noget. Jeg fik heller ikke noget ud af Prøv-knappen. Så summa summarum. Efter i alt ca. 1 times svedigt arbejde med at få  noget, loggede jeg ud, uden at se nogen bog.

Måske er jeg er jeg for dum og for  doven til at løse tekniske problemer. Men det kan jo ikke udelukkes at der er andre end mig der har det på samme måde. Jeg håber da i hvert fald at brugerne af dette enestående produkt har større computerkendskab (eller held) end jeg har.

Et stort til lykke med eReolen! .... Vist nok

10 kommentarer:

Anonym sagde ...

Du skal gå ind på linket "nordamerikanske hjemmeside*" Der kan man downloade, men jeg ved ikke hvorfor der ikke er en downloadfunktion på den danske side.

Susanne Kierkegaard sagde ...

Der arbejdes vist på højtryk for at få det hele til at virke efter hensigten..Lad os håbe at det kun er begyndervanskeligheder

Susanne Kierkegaard sagde ...

Altså de problemer som DRM løsningerne skaber går jo ikke væk. Men der arbejdes på mere funktionelle løsninger, fx Streaming af ebøgerne

Anonym sagde ...

Error occured while loaning this item.

Sådan en besked får jeg når jeg forsøger at låne en bog. Jeg savner lidt at kunne få lidt support på hjemmesiden bare her i starten.

med venlig hilsen
Nichlas Andersen

Erik Nicolaisen Høy sagde ...

Kære Anker.
Jeg har prøvet at klikke på "nordamerikanske hjemmeside". Og der er også et link under "Next Step", til "Download Now". Der sker bare intet. Så jeg er lige vidt. På 2. dag stadig ingen bøger fra eReolen til mig.

Anonym sagde ...

Der er altså ikke noget at sige til at folk generelt bruger ulovlig kopiering, for sådan noget her er MIN tid i hvert fald for kort til. Hvis ikke branchen kan finde ud af OVERHOVEDET at få det til at virke (hint: har de selv prøvet det af ??), og det samtidig tager omkring 2½ minut at finde ca samme materiale i åben PDF-fil, hvad monstro folk så vælger ?

Til udviklerne - test test og test, og når der er noget som virker 100% for alle, SÅ kan det annonceres at det nye site er kommet.

Det her holder jo ikke nogle steder, sorry folks. Men det er en ommer.

mettetrier sagde ...

Det virker da fint nu, både på min arbejdspc, min androidpc og min smartphone - jeg oplevede de første dag lidt knas og fejlmeldte det til ereolens supportgruppe - 1 time efter virkede alt perfekt :)
Så jeg er vældig godt tilfreds med det nye produkt

Peter Martin Jørgensen sagde ...

Den simpleste googlesøgning burde smide dig ind på http://www.adobe.com/products/digitaleditions/
Og så er det bare trykke "Launch".

Jeg har ikke oplevet skyggen af problemer.
Her på biblioteket (Hjørring) har vi haft digital editions i lang tid på alle publikumsmaskiner. Jeg går ud fra i også havde brug for at vise ebogsbiblioteket, da det stadig var spændende?

Har selv testet på windows7 og oplevede ingen problemer der heller.

Erik Nicolaisen Høy sagde ...

SÅ er der endelig hul igennem. Her til aften virkede link mv. pludselig på den side, som eReolen henviser til.

Gad vide om jeg har været uheldig og dumpet ned i en temporær fejl på siden? Jeg gjorde i hvert fald præcis som sidste gang, men nu virkede det.

Så, nu har jeg åbnet den første ebog.

Anonym sagde ...

Mit bibliotek har en grænse på 5bøger pr. Måned. Det må jeg så acceptere. Men nu siger den gud hjælpe mig, at biblioteket har overskredet lån i denne måned. Hcad er det dog for noget amatør.