20.5.09

Wolfram|Alpha

- ser ud til at få en masse omtale i diverse blogs. Se nærmere på den. Modtagelsen er lidt blandet. Den er bedst til faktaoplysninger og allerbedst til at håndtere tal.

"WolframAlpha's long-term goal is to make all systematic knowledge immediately computable and accessible to everyone. We aim to collect and curate all objective data; implement every known model, method, and algorithm; and make it possible to compute whatever can be computed about anything. Our goal is to build on the achievements of science and other systematizations of knowledge to provide a single source that can be relied on by everyone for definitive answers to factual queries."

WolframAlpha
Læs fx mere på Newz.dk - husk at læse kommentarerne.-)

3 kommentarer:

Lasse Nørfeldt sagde ...

Har prøvet at lege lidt med den, men synes slet ikke jeg kan få den til at finde ting så nemt som han gør det i den tutorial der er.
Men konceptet er meget spændende..

Hanne Bjørn sagde ...

Den er spas. Ret fantastisk legetøj. Jeg prøvede en søgning på average life expectancy og fik hurtige svar der dækkede det hele? verden. Desuden en angivelse af hvilke lande der manglede data fra, og en lang linkliste over kilder der leverer den slags informationer. Det kunne jeg faktisk godt se nytten af i mange udlånssituationer med gymnasieopgaver, så jeg leger videre :)

Hanne Bjørn sagde ...

Forstår dog så SLET ikke hvordan der pludselig kan summe sætninger rundt i æteren som "en mulig konkurrent til Google"??????