13.5.09

Historiesite

De humanistiske fag halter som bekendt milevidt efter naturvidenskaben når det drejer sig om gode hjemmesider. Men det har forskere ved Århus Universitet åbenbart tænkt sig at gøre noget ved. Torsdag den 14. maj åbner de en hjemmeside med Danmarks historie.
I pressemeddelelsen reklamerer de med over 3.000 siders tekst, lyd og billeder fra oldtiden og frem til 2008. Med emner som "bronzealderens huse" over "middelalderens klostervæsen", "livet under stavnsbåndet" og "adelens privilegier" og frem til "Ind i EF", "Kulturliv i 1990erne" og "Muhammed-krisen". Der er også ufremkaldte billeder fra besættelsen.
Danmarkshistorien.dk er for unge uddannelsessøgende og folkeskoleelever i de sene klasser. Som en af bidragyderne udtaler: "Vi får jo penge af skatteborgerne for at gøre noget samfundet. Derfor har det her været et helt utroligt meningsfuldt projekt". Så sandt så sandt.
Læs også artiklen fra Videnskab.dk.

1 kommentar:

Christian Lauersen sagde ...

Godt initiativ, godt site - den kan også være givtig på universitetsniveau, jeg benyttede den allerede igår til at svare på en lånerforspørgsel på Det Kgl Bibliotek (et lydklip af Thokild Roses oplæsning af Guldhornen)