23.10.07

Hårde ord i oktober

fra Thomas Brevik - norsk bibliotekar og blogger på Librarian 1.5. Han er ved at give op :

I´m in a mood where I´m about to give up on librarians. At least the norwegian version. They are so averse to conflict and so hesitant about development that I despair of any real development and a chance for the libraries in the 21st century. Right now libraries have all the characteristics of the Dodo. Fat, complacent and resisting change even when it comes in the form of a club to the head".
Jeg var glad for denne formulering:
Right now I believe that few libraries will survive the next seven years. (thank Dawkins I´m usually mistaken when I predict the future). The libraries that adapt and change with the times and their users will fare well and have a bright future. The rest, well its a organization eat organization world out there, and most will dissapear in a cloud of Google.
The culture of nice- læs indlægget
Thomas Brevik blogger også på norsk: Blogg og Bibliotek

2 kommentarer:

Jens Hofman Hansen sagde ...

Der er i hvert fald nok ingen tvivl om at tendensen med lukning af små fysiske biblioteker fortsætter - nok med rette, selvom de er rare at have som afhentningssteder og mødesteder for mange.

Hvad der rigtigt kan bekymre mig er om der nogensinde kommer et "stort" digitalt bibliotek i Danmark - vel at mærke med højinvolvering af brugerne. Jeg ville dælme gerne være med til at bygge skibet, men det er lidt tungt med politisk vilje og vision.

Hanne Guldhammer Møller sagde ...

Hej Jens..måske har du ret...det vil tiden vise.
Jeg håber på, at bibliotekarer i Danmark ikke er så tunge i r...n, at vi ikke kan se, at vi må ændre fokus, slippe tøjlerne og se hvad der dukker op. Her tænker jeg på nye funktion for biblioteketne, nye opgaver for bibliotekarerne (måske kommer vi til at hedde noget andet, men under huden..!)
Er det er nok at højinvolvere brugerene? Jeg tror det ikke, vi skal også selv turde højinvolere os i de muligheder og opgaver, der ligger lige om hjørnet. Jeg tror, at vi skal tænke på specialisering, personlighed og stllingtagen, rådgivning samt brugervenlighed (også i det fysiske bibliotek - det har vi jo glemt)Glæder mig:)