30.10.07

Den store smeltedigel

Det er næppe nogen hemmelighed at tendensen på internettet går på at alt smelter sammen. Dette vil formentligt skabe et forventningspres hos brugerne, som vil blive vænnet til gnidningsfrit at kunne surfe og switche mellem alle mulige services via internettet. Med alle dets mangler er dette også tanken bag Digital Signatur, omend i en nogen mere tung udgave.
Hvis det ikke helt er gået op for bibliotekerne endnu, så er det måske på tide, for det er den vej det går. Og det går stærkt. Det seneste eksempel står koncentreret forklaret i Gmail's weblog. Email (Googles model) er ikke længere email. Det er blot en vinge på et samlet kompleks af chat, dokumentopbevaring, fotoalbum, søgehistorie med personalisering, en tilsyneladende uendelig stor opbevaring (nu på over 4 GB) og meget andet. Fremfor alt, nemt at bruge og hurtig. Undskyld, men jeg kan altså ikke undlade at sammeligne denne navigation med vores egne gumpetunge bibliotekssystemer. Som oven i købet er mindre driftssikre.
Frygtindgydende effektivt, efter min opfattelse, og så har vi formentlig kun set starten på det hele. Heldigvis ser det dog ud til at danskerne som internetbrugere stadig er tilfredse med Bibliotek.dk.
Læs mere i Gmailblog.

Ingen kommentarer: