30.7.07

De nye gamle = Boomers

I er sikkert stødt på betegnelserne Gamers og Boomers for hhv den yngre, net- og computervante gerneration og den ældre efterkrigsgeneration, der skal lære det hele fra bunden. I Library Journal skriver Beth Dempsey en meget interessant artikel om de nye ældre, der ikke opfatter sig som gamle/ældre, men som synes de bare er kommet til en ny, udfordrende periode i deres liv. Selvfølgelig er denne gruppe meget, meget interessant for bibliotekerne og hvordan vi skal udvikle vores tilbud. Det skal gøres i samarbejde og med stor åbenhed, for 50-60+ generationen kan berige de fællesskaber, som de vælger at deltage i:

What boomers bring to the library

Deep pockets for fundraising—it's the age group with the highest net worth
Volunteers with knowledge and skills to share (no book shelvers here)
Numbers—it's a huge market that imprints its behavior on Generation X

I Roskilde Bibliotekerne har vi taget de første kontakter til nogle af de organisationer og enkeltpersoner, der allerede har "opdaget" at den nye generation af ældre har et kæmpepotentiale for lokalsamfundene. Vi vil samarbejde med brugerne og forsøge at tilpasse bibliotekets tilbud til denne udfordrende aldersgruppe. Blandt andet Chris Evers fra netværket Inspirum.dk er indddraget som idemager og samarbejdspartner.
Netværket Inspirum : http://www.inspirum.dk/ - læs fx indlægget "Voksenoprør"
What Boomers want - Library Journal 7/15/2007

4 kommentarer:

Esben Fjord sagde ...

Spændende perspektiv. På tide at angribe brugerinddragelses problematikken udfra et boomer perspektiv. Glæder mig til at følge med i Jeres ideer.

Anonym sagde ...

Meget god artikle.
Rigtig god info.
SEO

sundhedsforsikring sagde ...

Super god. tak for det

Anonym sagde ...

este es un buen blog